• Eduskuntavaalit
  • Uutiset

Vauhti kiihtyy, kun vaalipäivä lähenee

Ehdokkaat Mikko Kaunisto ja Petri Salminen päättivät, että kampanja tarvitsee reilun loppukirin. Vaaliviikon torstaina ehdokkaiden grilli tirisi Etelä-Satakunnan taajamissa. Mukana kiertueella olivat myös Lotta Hatakka, Sanna Nylander ja Raisa Ranta.
Vasemmiston kampanja jatkuu Satakunnassa tiiviisti vaalipäivään saakka.

Kun Satakunnan vasemmistoliiton toiminnanjohtaja, puheenjohtaja ja entinen puheenjohtaja kohtaavat vaalikentillä, keskusteluihin tulee väistämättä isompi näkökulma kuin itse kunkin oma vaalimenestys.

Kampanjatapahtumien tunnelmat ja muutkin kuulumiset ovat olleet rohkaisevia. Puheenjohtaja Mikko Kauniston sanoin:

– Uskon, että erityisesti Raumalla tehdään hyvä tulos, lisätään vasemmiston kannatusta. Kankaanpäässä Koiviston Janne tekee Juhantalot. Tämän saa kirjoittaa Vasenvoimaan!

Pohjois-Satakunnassa uusi, aktiivinen ehdokas on innostanut väkeä vaalityöhön. Rauman yllä leijuvat mielikuvat Kristiina Salosen (sd.) jättämistä äänistä.

Hyvästä pöhinästä on varmaa tietoa myös Porista ja monella muulla paikkakunnalla. Erilaisia vaalitapahtumia on syntynyt tiiviimpään tahtiin kuin piirin kalenteriin on ehditty edes kirjata.

Suunta on oikea, sillä kuten Ylen uutisessa todetaan, liikkuvat äänestäjät ratkaisevat vaalituloksen. Tiistaina päättyneeseen ennakkoäänestykseen osallistuivat ne äänioikeutetut, jotka olivat varmoja kannastaan. Satakunnassa annettiin yli 74 000 ääntä ja äänestys oli hiukan maan keskiarvoa vilkkaampaa.

Äänestysaktiivisuus ei Satakunnassa kuitenkaan ilmennyt tasaisesti. Pohjois-Satakunnassa, Kankaanpäässä ja Jämijärvellä, mitattiin ennakkoäänestysprosenteiksi noin 54. Sen sijaan Eurassa, Harjavallassa, Kokemäellä ja Huittisissa ennakkoon äänesti alle 40 prosenttia. Porissa ennakkoon äänesti 42,6 prosenttia ja Raumalla 45,6 prosenttia äänioikeutetuista.

Jos eduskuntavaaleissa tavoitellaan vuoden 2019 äänestysprosenttia tai vielä enemmän, Satakunnassa on jaossa vielä huikea määrä ääniä. Niistä puolueiden ja ehdokkaiden kannattaa kilpailla vaalipäivään asti.

Torstain kuvia Etelä-Satakunnasta

Torstaiaamu Säkylän torilla oli talvinen yöpakkasen jäljiltä. Hengitys vain huurusi, kun ehdokkaat puhuivat politiikkaa. Paikalla oli tietenkin myös torikauppiaita, heidän asiakkaitaan ja muiden puolueiden ehdokkaita.

Raumalaisehdokas Lotta Hatakka ehti kampanjoimaan Säkylän torille ennen työvuoronsa alkamista. Porilaisehdokas Raisa Rannalla tietenkin suuri pärekori.
Vaalitilaisuuksien tunnelma oli lämmin, vaikka keskusteluissa käytiin myös vakavia puheenaiheita terveydestä, toimeentulosta ja rauhasta.

Puolenpäivän jälkeen Vampulan kauppakeskuksessa aurinko lämmitti ja häikäisi. K-marketin edustalla liikkui vilkkaasti makkaransyöjiä, ja kaikki tietysti tunsivat kylän oman ehdokkaan Mikko Kauniston. Ennakkoluulottomasti vampulalaiset halusivat tutustua myös muihin vasemmistoehdokkaisiin – ja tietenkin ainutlaatuisiin vaaliämpäreihin.

Vampula on ehdokas Mikko Kauniston kotikenttä.
Euralaisehdokas Petri Salminen latasi grillin täyteen makkaroita K-marketin pihalla Huittisten Huhkolassa. Ehdokas Mikko Kauniston vasemmalla puolella Jukka Kivimäki on saanut jo maistiaiset kampanjamakkaroista.
Ehdokas Raisa Ranta ehti kampanjoimaan Säkylässä ja Vampulassa, sitten hänen oli palattava työtehtävien pariin.
Rauman Lapissa asuvalle ehdokas Sanna Nylanderille eteläsatakuntalainen maaseutu on ehtinyt tulla tutuksi.
Torstain kampanjoinnissa oli hyvä tunnelma. Satakunnan vasemmisto on tekemässä näissä vaaleissa hyvää tulosta.

Perjantaina ja lauantaina tahti kiihtyy entisestään, kun vasemmiston pirteät vaaliämpärit etsivät uusia omistajia useilla paikkakunnilla. Vasenvoima seuraa tilannetta.