• Eduskuntavaalit

Ehdolla eduskuntaan: Mikko Kaunisto

Vasenvoima esittelee kaikki Satakunnan vasemmistoehdokkaat.

Mikko Kaunisto on 46-vuotias kirvesmies ja projektivastaava Huittisista. Tuorein luottamustoimi on Satakunnan vasemmistoliiton puheenjohtajuus.

– Ihmiskunnan tekemiset, historia ja politiikka ovat kiinnostaneet minua yli kolmekymmentä vuotta. Vasemmistoliitto oli aikanaan helppo valinta oman politiikan lähtökohdaksi.

– Tasa-arvo, heikomman puolustaminen ja rauha kuvaavat tärkeimmät arvoni poliittiseen vaikuttamiseen. Talouspolitiikkaan, työelämään ja aluekehitykseen liittyvät kysymykset puhuttavat mieltäni ja kiinnostavat.   

– Haluan olla vaikuttamassa erityisesti Satakunnan alueen kehittämiseen. Alueen edustajana pyrin parantamaan Satakunnan ja satakuntalaisten elinvoimaa ja hyvinvointia. Koulutus, saavutettavuus ja infran kohteet kaipaavat jatkuvaa huomioimista.

Tulevan eduskunnan ei tule kiristää sosiaalipolitiikkaa yhteiskunnan heikompien kustannuksella. Tukea tarvitsevien tulee sitä myös saada.

Eduskuntavaaliehdokas Mikko Kaunisto

Missä näet tällä hetkellä/tulevalla vaalikaudella tärkeimmät kehityskohdat Suomessa? Miten ratkaisisit ne?

– Valtakunnallisesti tulee ratkaistavaksi osaavan työvoiman saatavuus. Lapsiperheiden ja lasten pahoinvoinnintilasta tulee luoda päätöksillä keinot turvalliseen, hyvinvoivaan ja huomioivaan ympäristöön ja sen toiminta edellytyksiin.

– Tulevan eduskunnan ei tule kiristää sosiaalipolitiikkaa yhteiskunnan heikompien kustannuksella. Tukea tarvitsevien tulee sitä myös saada.

Mitkä asiat ovat tärkeimpiä kehityskohtia pitkässä juoksussa? Miten ratkaisisit ne?

– Kaikesta työn tekemisestä tulee tehdä kannattavaa ja palkalla pitää tulla toimeen. Myös pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä tulee parantaa, jotta työtä syntyy.

– Työvoimapulaan tulee vastata parantamalla työpaikkojen ja koulujen yhteistyötä tarpeen kartoittamisessa ja koulutuksen antamisessa. Luodaan talouskasvua ja tuloa Suomeen leikkauslistojen sijaan.

Eduskuntavaaliehdokas Mikko Kaunisto kampanjoimassa Porin kävelykadulla.

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?         

– Haluan olla mukana tukemassa ja puolustamassa oikeudenmukaista politiikkaa.

Kuka on sinun esikuvasi? Miksi?

– Poliittisesti ei minulla ole varsinaista esikuvaa, mutta muuten arvostan isääni Harria. 

Mikä on suosikkipuuhaasi vapaa-ajalla?

– Suosikkitekemiseni lienee vuodenajasta riippumatta penkkiurheilu

Haluan olla mukana tukemassa ja puolustamassa oikeudenmukaista politiikkaa.

Eduskuntavaaliehdokas Mikko Kaunisto
Mikko Kaunisto on innokas penkkiurheilija. Talvella hänet löytää esimerkiksi kuvassa näkyvän Sallilan kaukalon takaa. Sen jäädyttämistalkoisiin hän kertoo osallistuneensa jo parinkymmenen vuoden ajan. – Syksyn ensipakkasista saakka.

EDIT 19.2. vaihdettu ehdokaskuva ja lisätty kampanjointikuva.