• Eurovaalit
  • Uutiset

Sääntömuutos: Satakunta päätti kokeilla valtakirjatonta jäsendemokratiaa

Eurajoen yhteiskoulun ruokalan ovipielessä tarkastettiin 28.4. luultavasti viimeistä kertaa kevätpiirikokoukseen saapuvien yhdistyksiltään saamia valtakirjoja.

Satakunnan vasemmistoliitto avasi sunnuntaina eurovaalikampanjansa. Kokousväki pääsi salaattibuffetin lisäksi nauttimaan seitsemän eurovaaliehdokkaan kattauksesta.

Vaalipiirin tuleva äänestysprosentti on arvoitus, mutta vasemmistoliiton tavoitteena on saada 10 prosenttia annetuista äänistä.

Valkokankaan sankarit

Kaikille vasemmistoliiton eurovaaliehdokkaille oli tarjottu mahdollisuutta esittäytyä kevätkokouksessa. Videoyhteydellä Eurajoella nähtiin ja kuultiin

Ehdokkaiden neljän minuutin mittaiset puheet palkittiin aplodein. Jouni Jussinniemi vierailee Satakunnassa vappupuhujana, mutta myös muut ehdokkaat lupasivat mahdollisuuksien mukaan näkyä teltoilla ja puhetilaisuuksissa.

Mikko Kaunisto esitteli Satakunnan vasemmistoliiton eurovaalityön suunnitelman. Vapun useiden tilaisuuksien jälkeen vaalikiertue jatkuu Ulvilan Kullaalla Leineperin kevättorilla sunnuntaina 5. toukokuuta.

Piirikokoukset työväentaloissa

Satakunnan vasemmistoliiton kevätkokous päätti yksimielisesti muuttaa sääntöjensä pykälää 11. Käytännössä se tarkoittaa, että jatkossa kaikilla piirin jäsenillä on oikeus osallistua piirikokouksiin. Menettely on jo käytössä osassa vasemmistopiirejä.

Vanhaan järjestykseen on mahdollista vastaavalla menettelyllä palata, mikäli uusi ei olisikaan toimiva ratkaisu.

Yleiskeskustelussa käytettiin kaksi puheenvuoroa. Pertti Salo luki Eurajoen vasemmistoliiton kevätkokouksen kannanoton, jossa vaadittiin, että vasemmistoliitto olisi selkeästi sote-palvelujen yksityistämistä vastaan ja vahvojen julkisten palvelujen puolesta tulevissa kunta- ja aluevaaleissa.

Tämän jutun kirjoittaja puhui Vasenvoiman satakuntalaisilta vasemmistoliiton yhdistyksiltä tarvitseman tuen puolesta, jotta verkkolehti pysyy jatkossakin ilmestymään turvallisesti ja vapaasti verkossa.

Piirihallituksen ym. tahojen esittämissä asioissa Mikko Kaunisto kertoi Satakunnan vasemmiston työväentalojen tilanteesta. Hän ehdotti, että näitä taloja pidetään kunnossa, ja että jatkossa piirin kokouksia järjestetään työväentaloissa.

Sääntömääräisen kevätkokouksen hyväksyttävänä oli tälläkin kertaa edellisen vuoden toimintakertomus, tilinpäätös sekä tili- ja vastuuvapauden myöntäminen tilivelvollisille. Rutiineista ei syntynyt eripuraa.

Kokous hyväksyi kaksi kannanottoa, jotka päätettiin julkistaa eri aikaan. Ensimmäinen varoittaa päästämästä markkinoita valtaan Satakunnan hyvinvointialueella.

EDIT 30.4.2024 lisätty linkki piirin kannanottoon ja korjattu kirjoitusvirheitä.