• Uutiset

Palloiluhallin taikina paisui yli Porissa ‒ vasemmisto esittää tilalle urheilutalon peruskorjausta viiveettä

Porin kaupunginvaltuusto päätti keskeyttää palloiluhallihankkeen. Isomäen urheilukeskukseen oli suunniteltu yli 25 miljoonan euron uudisrakennusta.

Valtuusto äänesti 32–27. Vasemmiston Milka Tommilan esittämä keskeytys sai myös kokoomuksen ja kristillisdemokraattien äänet. Demarit pysyivät hankkeen jatkamisen kannalla. Muissa ryhmissä tapahtui osin yllättäviäkin repeytymiä.

Milka Tommila muistuttaa, että vasemmisto on alusta asti vastustanut nykyisen kaltaista esitystä uudesta palloiluhallista.

‒ Kustannukset ovat paisuneet kuin pullataikina ja palloiluhallin tulevasta käytöstä on ollut ylioptimistisia odotuksia uusien sisäliikuntatilojen todelliseen tarpeeseen verrattuna. Ikävä kyllä meidän pitää ottaa myös väestöennusteet huomioon.

Vasemmiston esityksessä perusteltiin hankkeen keskeyttämistä taloudellisen tilanteen ja puutteellisen tarveselvityksen sekä markkinoilla olevien muutoksien ja epävarmuuksien perusteella.

Peruskorjauksesta kestävämpi vaihtoehto

Ponsiesityksessä vasemmisto toi vaihtoehdoksi urheilutalon peruskorjauksen aloittamisen viiveettä. Jo olemassa olevien korjaussuunnitelmien päivitykseen pitäisi vasemmiston mielestä kuulua myös kustannusten lisääminen talousarvioon palloiluhallin tilalle sekä nykyisen kulutason huomioiminen.

‒ Urheilutalon peruskorjaus on varma sijoitus, josta hyötyvät kaikki käyttäjät. Sopivia väistötiloja löytyy esimerkiksi Itätuulen koulusta sekä Pohjois-Poriin valmistuvasta koulusta.

Milka Tommila toivoo, etteivät sattuneet valtuustoryhmien hajoamiset äänestyksessä vaikuttaisi jatkossa yhteisistä asioista sopimiseen. Aihe on kiinnostanut myös muuta mediaa.

Porin vasemmiston esitys ja ponsi.

EDIT 12.10.2022 klo 14.52 Lisätty medialinkki Ylen uutiseen.

EDIT 5.11.2022 klo 1.30 Siirretty Porin vasemmiston esitys ja ponsi linkiksi.