• Eurovaalit
  • Mielipiteet

Pertti Salo: Persut vaativat rautaa rajalle

– Terrorismin torjuminen mainitaan, mutta ei puhuta äärioikeiston aseellisista ryhmistä, joista media on kertonut viime vuosina.

Kirjoittaja on huolissaan perussuomalaisten selvästikin hyvin ristiriitaisista vaaliteemoista.

– Postilaatikkooni tuli persujen EU-vaalilehti, jossa perusuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja vaatii rautaa rajalle. 

Vanhoja AKS ja IKL -aatteita ja sloganeita elvytetään uudelleen käyttöön, ja suur-Suomi välkkyy jo silmissä.

Itä-rajaa vaaditaan aidattavaksi, ja raja-aitaan halutaan EU-rahaa, ja ilmeisesti myös EU-virkamiehiä paikan päälle asiaa valvomaan.

Ulkorajoja vaaditaan kiinni, vaikka

  • ollaan EU:ssa,
  • työvoimapulaa ja osaajapulaa itketään, ja
  • talentteja yritetään houkutella maahan.

Terrorismin torjuminen myös mainitaan, mutta ei puhuta äärioikeiston aseellisista ryhmistä, joista media on kertonut viime vuosina.

Jussi Halla-aho vaatii lisää rajakuria ja maahanmuuttorajoituksia. Äärioikeiston uhasta Euroopassa ei mainita mitään.

Islamisaatio, tuttu perussuomalaisten teema, on myös tässä vaalilehdessä. Perussuomalaiset vaativat suojelemaan eurooppalaista sivilisaatiota. Tämä on tuttua tekstiä 1930-luvun tyyliin.

Kansaneläkkeiden maksaminen ulkomailla asuville suomalaisille lopetettiin nykyisen hallituksen toimesta, vaikka EU:ssa on korostettu maksuliikenteen helpottamista pankkiasioissa ja ihmisten vapaata liikkuvuutta.

1970-luvulla Interrail oli ensimmäisiä vapaan liikkuvuuden saavutuksia ja tarjosi nuorille mahdollisuuden tutustua eri maiden ihmisiin ja kulttuureihin Euroopassa. Nyt näyttää huolestuttavalta.

EU-alueelle halutaan kansallisuusaatteen nostamista ja paikallista päätösvaltaa, mm. metsänhoidossa ja luontoasioissa. Ilmastopolitiikkaa halutaan jarruttaa sekä ihmisoikeuksia ja mielipiteen vapautta rajoittaa.

Harmaan talouden torjunnasta EU:ssa ei perussuomalaisilla löydy mainintaa, eikä siihen liittyen ulkomaisten sijoitusyhtiöiden verovälttelystäkään.

Pertti Salo

FM, yrittäjä ja opettaja

Eurajoki