• Eurovaalit
  • Uutiset

Eurooppa-päivä ja melkein porilainen ehdokas

Lääkäri Harri Pikkarainen kertoo olleensa työelämän eri tehtävissä 35 vuotta ja ehtineensä kierrellä ja nähdä elämää.

– Pori ja Satakuntakin on tullut tutuksi, hän vakuutti Eetunaukion teltalla 9. toukokuuta.

Iltapäivällä Harri Pikkarainen kampanjoi Ulvilan vasemmistoliiton kanssa K-supermarket Hansan edustalla.

Illalla meppiehdokas poikkesi Kokemäellä työväentalo Rantalassa, jossa muurattiin peruskiviä uudelle, vahvalle Keski-Satakunnan vasemmistoliitolle. Vasenvoima toivottaa onnea ja kertoo myöhemmin lisää aiheesta.

Yhteinen Eurooppa-päivä kokosi Poriin kaikkien puolueiden eurovaaliehdokkaita ja puolueaktiiveja telttoineen. Vasemmistoliiton teltta erottui edukseen ja kuhina oman eurovaaliehdokkaamme Harri Pikkaraisen ympärillä oli kiitettävä.

Harri Pikkarainen kertoo vaaliteemoikseen

  • ihmisoikeudet,
  • työväen oikeudet sekä
  • turvallisuuden ja omavaraisuuden.

Esimerkiksi ihmisoikeuksissa Harri Pikkaraisen linja on selkeä:

– Jokaisen yksilön jakamattomia perusoikeuksia ei voi rikkoa poliittisen ideologian tai poliitikon lyhytnäköisen intohimon varjolla. Ei vaikka se olisi halvempaa tai helpompaa.

Eurovaaliehdokas Harri Pikkarainen

Aurinkoisessa säässä omaa eurovaaliehdokasta etsivät porilaiset joivat säiliökaupalla vasemmiston kahvia ja mehua sekä popsivat pikkuleipiä ja Harri Pikkaraisen tarjoamia karamelleja.

– Tikkarit ovat vegaanisia. Kaikki on otettu huomioon, Harri Pikkarainen kertoi.

Vasemmiston teltalla riitti mukavasti talkooväkeä, ja aamu oli alkanut ainakin opposition kannalta iloisilla kannatuslukemilla. Hallituksen tekemä politiikka alkaa näkyä kannatusluvuissa, mutta eduskuntavaaleihin 2027 on vielä matkaa.

Eetunaukilla perussuomalaisten teltalle ei syntynyt jonoja, vaikka kohumeppi Sahuri-Hakkarainen risteili entisen ja nykyisen taustaryhmänsä (Vapauden Liitto) telttojen välillä. Hakkaraiselle näytti maistuvan myös vihreiden vegaaninen sienikeitto.

Vasemmistoliiton eurovaaliehdokas Harri Pikkarainen viihtyi iltapäivällä myös Ulvilan vasemmistoliiton kampanjanpaikalla paikallisen marketin edustalla klo 14-16. Kuva on kaapattu ulvilalaisten Facebook-sivulta.