• Eduskuntavaalit
  • Mielipiteet

Rami Virtanen: Annetaan naisten itse päättää elämästään

Ehdokas kirjoittaa tyttöjen ja naisten oikeuksista, joissa meillä riittää työkenttää.
– Tehdään Suomesta maa, jossa tyttäremme saavat kasvaa ja kukoistaa juuri sellaisina kuin he ovat. Ilman seksistisiä leimaamisia tai kahlitsemista hellan ääreen, Rami Virtanen kirjoittaa.

– Kun lähdin politiikkaan, oli yksi suurimpia haaveitani pystyä vaikuttamaan siihen, että tyttäreni saisi elää Suomessa, jossa hänen haaveitaan tai unelmiaan ei latisteta sukupuolen perusteella.

Näen punaista välittömästi, jos tyttärelleni sanotaan, että hän ei voi tehdä jotain asiaa tai leikkiä jotain leikkiä siksi, että hän on tyttö. Toivon, että pystyn kannustamaan ja tukemaan häntä olemaan juuri oma itsensä ja tekemään asioita, jotka tekevät hänet onnelliseksi.

Vaan millaiseen Suomeen meidän lapsemme ovat tällä hetkellä kasvamassa? Tasa-arvo ja naisten oikeudet ovat usein vain päälle liimattua kiiltoa ja brändikikkailua.

Näen punaista välittömästi, jos tyttärelleni sanotaan, että hän ei voi tehdä jotain asiaa tai leikkiä jotain leikkiä siksi, että hän on tyttö.

Rami Virtanen

Maassamme on voimia, jotka ovat uhka naisten oikeuksille ja niiden ajamiselle. Hiljattain perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kärjisti modernin naiskuvan kiteytyvän Onlyfansiin ja tissien näyttämiseen, kun taas yhteiskunnan kannalta olisi ”tuottavampaa”, mikäli naisia arvostettaisiin äiteinä ja puolisoina.

Tarkoitushakuisella vastakkainasettelullaan Tavio piirsi kuvan konservatiivisesta mielenmaisemasta. Siinä naiset ovat työelämän ulkopuolella ja miehen kontrollin alaisena, aivan kuten vanhoina ”hyvinä” aikoina.

Meillä on vielä paljon töitä naisten oikeuksien ja turvallisuuden takaamisessa.

Rami Virtanen

Samaan aikaan elämme maassa, jossa naiset kohtaavat väkivaltaa toiseksi eniten koko Euroopassa. Jopa 47 prosenttia yli 15-vuotiaista naisista ja tytöistä on kohdannut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Luvut puhuvat korutonta kieltä siitä, miten meillä on vielä paljon töitä naisten oikeuksien ja turvallisuuden takaamisessa.

Ryhdytään toimiin naisten oikeuksien puolesta jo tänään ja annetaan naisten itse päättää siitä, mikä rooli heille on paras ja sopivin.

Tehdään Suomesta maa, jossa tyttäremme saavat kasvaa ja kukoistaa juuri sellaisina kuin he ovat. Ilman seksistisiä leimaamisia tai kahlitsemista hellan ääreen.

Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!

Rami Virtanen

Eduskuntavaaliehdokas

Pori

EDIT lisätty kuvaan teksti Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!