• Eduskuntavaalit
  • Uutiset

Ehdokas kävi tutustumassa uhanalaisen OKL:n arkeen Rauman kampuksella

Tärkeä osa Satakunnan korkeakoulutusta ja vähintään yhtä tärkeä osa Rauman vetovoimaa ja identiteettiä. Opiskelupaikka ja työpaikka. Normaalikoulu ja harjoittelupäiväkoti. Kaikea tätä on Myllymäeksi kutsuttu 126-vuotias kampus.

Rauman vasemmisto järjesti maaliskuussa keskustelutilaisuuden OKL:n tulevaisuudesta, kun Seminaarinmäen kaavamuutoksesta tehtiin päätöksiä. Joulukuussa vierailu opettajankoulutuslaitoksen arjessa vain vahvisti halua puolustaa tätä koko Satakunnan kannalta tärkeää koulutuspaikkaa.

– Oppimisen iloa, ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta, eduskuntavaaliehdokas Sanna Nylander kuvailee tunnelmiaan OKL:n avoimien ovien päivän jälkeen. Seminaarinmäen monipuolisuus on vakuuttanut.

Tutkimuksesta tuoretta tietoa kouluihin

Lempinimestään huolimatta Turun yliopiston laitos Raumalla ei ole vain mylly, joka tuottaa luokanopettajia, varhaiskasvatuksen opettajia sekä käsityöhön erikoistuneita opettajia. Opiskelijoiden harjoittelupaikkoina toimivat Rauman normaalikoulu ja varhaiskasvatuksen Pikkunorssi, ovat tärkeä osa Myllymäkeä.

Raumalla tehdään myös tiedettä. Avoimien ovien päivänä vierailijat pääsivät keskustelemaan työstään innostuneiden tutkijoiden kanssa.

Sanna Nylander kokeili projektitutkija Topi Toivosen opastamana katseen seurantaohjelmaa, jota käytetään tutkittaessa luokanopettajaksi opiskelevien tieteellisen ajattelun ja opiskelustrategioiden kehittymistä. Tutkimuksessa tarkastellaan, miten opiskelijan kyky havainnoida opetustilanteita ja oppilaiden oppimista kehittyy opintojen aikana.

Suomen Akatemian rahoittamaa SITE-hankkeen tutkimusta tehdään Turun yliopiston ja Jyväskylän yliopiston sekä kansainvälisten yhteistyökumppanien kanssa.

Projektitutkija Topi Toivonen esittelee Sanna Nylanderille katseen seuraamista rekisteröivää ohjelmaa, jota käytetään apuna kasvatustieteelisessä tutkimuksessa.

Joulukuun 1. tuskin poikkesi kovin paljoa OKL:n normaalista arjesta, vaikka Tornin ala-aulassa laulettiin joululauluja ja päärakennuksessa oli koululaisten myyjäiset. Kun vasemmistoliitto tuli puheeksi, henkilökunnalta tuli kehuja opetusministeri Li Anderssonin työstä.

Sanna Nylanderille vierailu Seminaarinmäellä oli ensimmäinen.

– Todella mielenkiintoinen, yhteisöllinen ja kaunis paikka, jossa tehdään arvokasta työtä. Sen arvo valuu kaikkialle maahamme. Ensi keväänä minua kutsuu seminaarin puutarha, hän lupaa.

Ainutlaatuinen opetuspuutarhakin on aika ajoin ollut uhattuna.