• Eduskuntavaalit
  • Uutiset

Vasemmiston teltalla kohdataan koko ihmiselon kirjo – satoi tai paistoi

Mikä saa poliitikot ja järjestöaktiivit kokoontumaan värikkäiden telttojen alle kelillä kuin kelillä?

Ihmisten kohtaaminen? Hyvä porukka? Naapurit omalla teltallaan samalla asialla?
Yhtä oikeaa vastausta ei löydy.
Eduskuntavaalit lähestyvät ja kampanja on jo alkanut.

Rauman kunnallisjärjestön puheenjohtaja Tapio Ailasmaa pitää telttailussa tärkeimpänä asiana vasemmiston näkymistä.

– Oma väki tulee juttelemaan. Tutut poikkeavat kahville. Kaikki näkevät, että vasemmisto on mukana.

Tapio Ailasmaan ei tarvinnut Rauman silakkamarkkinoilla näkyä yksin. Kahden markkinapäivän telttavuoroihin oli ilmoittautunut kymmenen raumalaista, osa luottamushenkilöitä, osa muita aktiiveja. Tunnelma oli iloinen ja vapautunut. Hyvässä porukassa on mukava päivystää.

Teltalla yhdessä tekeminen on tärkeässä roolissa. Koleassa säässä kuumaa juotavaa kuluu. Lauantaina puheenjohtaja Tapio Ailasmaa täytti vesikanisterista keittimen säiliöt ja eduskuntavaaliehdokas Sanna Nylander mittasi kahvit.

Vasemmiston teltalla jaettiin kahvia ja Kansan Uutisia. Raumalaisille markkinavieraille oli tehty vastattavaksi kysely. Sen avulla valtuustoryhmä ja kunnallisjärjestö saavat tietoa kentän mielipiteistä. Teltalla pääsi halutessaan myös allekirjoittamaan sähkön hintakattoa vaativan kansalaisaloitteen.

Kansanedustaja teki teltalla lauantaina kahden tunnin rupeaman. Kuvassa edessä vasemmalta toimittaja Susanne Ekroth, kansanedustaja Jari Myllykoski sekä eduskuntavaaliehdokkaat Sanna Nylander ja Petri Salminen. Teltan katoksen alta näkyvät ainakin Tuomo Grundström, Juha Tiihonen ja Eija Ailasmaa. Kuvan otti Pertti Salo ja se on aiemmin julkaistu Jari Myllykosken Facebook-päivityksessä.
Rauman silakkamarkkinoilla oli lainassa Eurajoen vasemmiston uutuudenkarhea teltta, jonka varjossa raumalainen aktiivi Soile Yli-Siuru. Kuvassa keskellä Eurajoen osaston puheenjohtaja Jarmo Ruohonen keskustelemassa raumalaisen Pekka Täckmanin kanssa. Villapusero, hyvät kengät ja lämmin takki. Nämä ovat syksyllä teltalla yhtä tärkeitä kuin kesähelteillä aurinkovoide ja riittävä neste.
Euralainen eduskuntavaaliehdokas ja aluevaltuutettu Petri Salminen sekä kansanedustaja Jari Myllykoski
olivat lauantaina iltapäivällä tunnin verran yhtä aikaa vuorossa.
Sunnuntai oli markkinapäivänä hiljaisempi, sillä sää oli paljon lauantaita sateisempi. Telttapäivystäjätkin ehtivät kahvitella ja jutella keskenään. Kuvassa kaupunginvaltuutettu Susanna Ruponen ojentaa vasemmistomukillisen kahvia kollegalleen Miika Rantaselle.
Kun syksyinen sade oikein paukuttaa telttakangasta, ei auta kuin pitää kiinni ja nauraa. Raumalaiset Miika Rantanen ja Soili Yli-Siuru päivystivät teltalla Silakkamarkkinoilla.

Silakkamarkkinoita vietettiin Raumalla 17.–18. syyskuuta. Edelliset ja sitäkin edelliset markkinat peruttiin pandemiarajoitusten takia. Porin silakkamarkkinat siirtyivät tällä kertaa Etelärannan remontin takia ensi vuoteen.

EDIT: Uutisen neljä alimmaista kuvaa kiinnitetty uudelleen 14.8.2023