• Uutiset

Vasemmistoliitto loistaa SuomiAreenassa – verkkolehden omat tärpit

Juhannuksen jälkeen tiistaista perjantaihin on SuomiAreena. Se tietää politiikkaa ja lobbausta ilmaiseksi kaikille, ei harvoille.

Vasemmistoliiton puoluepäivä Porissa on tiistai 25.6.2024. Silloin tosin mielenkiintoiset paneelit osuvat ikävästi päällekkäin. Toisaalta näin sanomamme kuuluu ja henkilömme tulevat tutuiksi entistä laajemmalle joukolle.

Vasemmistoliiton oma kolmen vartin tilaisuus tiistaina kello 13 alkaen Raatihuoneenpuiston lavalla on Miten teknologia ja tekoäly saadaan hyödyttämään kaikkia?

Puhujina ovat kansanedustajamme Minja Koskela ja Aino-Kaisa Pekonen sekä väitöskirjatutkija Leevi Saari.

”Vauraus ja valta jakautuvat data-, alusta- ja digitaalisessa taloudessa hyvin epätasaisesti. Markkinat ovat keskittyneet muutamalle valtavalle ja alati kasvavalle jättiyritykselle ja niiden omistajille, joista muut yritykset, kansalaiset ja myös valtiot ovat riippuvaisia.

Mikäli haluamme, että digitalous, automaatio ja tekoälyn kehitys lisäävät nyt ja tulevaisuudessa yhteistä hyvinvointia eivätkä ainoastaan vaurastuta harvalukuista eliittiä, tulee meidän aktiivisesti ohjata kehitystä oikeanlaisella politiikalla.

SuomiAreenan ohjelma

Samanaikaisesti toisaalla:

Kauppatorin MTV-lavalla kansanedustajamme Hanna Sarkkinen klo 1313.45 puhumassa aiheesta Tsemppiä ja jaxuhaleja! Miksi nuori jätetään Suomessa syrjään?

Eetunaukion lavalla tiistaina kello 1313.45 on kansanedustajamme Timo Furuholm keskustelussa Mielekäs vapaa-aika: kuuluuko se kaikille lapsille ja nuorille?

Minkä tilaisuuden Sinä valitsisit?

Mitä muuta tiistaina?

Kansanedustajamme Minja Koskela osallistuu tiistaina myös kello 1212.45 Eetunaukion lavalla keskusteluun Paraneeko päätöksenteko, kun lobbarit paljastuvat? Järjestäjänä on Valtiontalouden tarkastusvirasto.

”Kuka Suomessa käyttää valtaa, miten päätöksentekoon vaikutetaan, millaisia asioita Suomessa lobataan, millaista on epäasiallinen lobbaus ja mitä läpinäkyvä lobbaus merkitsee lobbareille, vallanpitäjille ja kansalaisille. Taustatietoa antaa avoimuusrekisteri.

SuomiAreenan ohjelma

Samanaikaisesti (tiistaina kello 1212.45) Etelärannassa, Rannan lavalla, puhuu kansanedustajamme Hanna Sarkkinen paneelissa Terveydenhuollon hyvät ja huonot uutiset.

Iltapäivällä kello 1616.45 on kymenlaaksolainen aluevaltuutettumme Joona Mielonen Eetunaukion lavalla keskustelussa Päättäjät nuorten kotikentällä – mistä on hyvä kohtaaminen tehty?

Puheenjohtajat torilla ja puistossa

SuomiAreenan perinteinen Puheenjohtajatentti on tiistai-iltana kello 2022 Kauppatorin MTV-lavalla. Vasemmistoliittoa edustaa MEP, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo.

Poliittisten nuorisojärjestöjen paneelissa aiheena on turvallisuuspolitiikka. Raatihuoneenpuiston lavalla tiistaina kello 1717.45 on mukana Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen.

Entä keskiviikkona, onko vasemmistoa lauteilla?

Keskiviikkona 26.6. Kauppatorin MTV-lavalla kansanedustajamme Minja Koskela on mukana Oppimisen maailmanlaajuinen kriisi ja liikunnan vastaisku! keskustelussa kello 1313.45.

Kello 1515.45 samassa paikassa on kansanedustajamme Timo Furuholm keskustelussa Nuortemme tulevaisuus: jalkapallon ratkaisu pahoinvointiin.

Kansanedustajamme Aino-Kaisa Pekonen on keskiviikkona kello 1717.45 Puolueet lavalla: ovatko terveyspalvelut ikuisessa kriisissä? Tämä paneeli nähdään Raatihuoneenpuiston lavalla.

Lisäksi entinen kansanedustajamme, muusikko Reiska Laine on mukana kello 1616.45 Kauppatorin lavalla Itämeri EI ole akkuteollisuuden kaatopaikka -keskustelussa.

Entä torstaina, kuullaanko vasemmistoa?

Kaupungintalon pihalla kysytään Pitäisikö koulun muuttua? torstaina 27.6. kello 1414.45. Keskustelussa mukana on kansanedustajamme Minja Koskela.

Korjataan pallo itse! ehdotetaan samassa paikassa kello 1717.45. Vaikka vasemmistoliittoa edustamassa on kansanedustajamme Timo Furuholm, kyseessä ei ole jalkapallo, vaan koulutuksen kestävä tulevaisuus.

Vasemmistoliiton eurovaalivoitto on tehnyt puolueesta entistä kiinnostavamman. Sehän sopii, sillä ensi kevään paikallisvaaleihin kaivataan uusia kasvoja ehdokkaiksi sekä ehdokkaiden tukiryhmiin ja talkooporukoihin.

Sopiva paikka ilmoittautua on esimerkiksi vasemmistoliiton osastolla Kansalaistorin puolueteltalla.

Areenan ohjelma on yleisölle maksuton, mutta tilaisuuksien järjestäjät joutuvat maksamaan sloteistaan varsin suolaisia hintoja tai hankkimaan stipendin.

EDIT 24.6.2024 päivitetty ohjelma.