• Mielipiteet
  • Toimituksen nostot

Sami Huuhka: Kutsu tovereille!

Paikallisvaalien kampanja on alkanut. Kirjoittajan viesti Vasenvoiman lukijoille on selkeä:

– Kaikkien kuntien vasemmistolaiset yhdistykää!

Tämä voisi olla satakuntalaisten motto, kun lähdemme ensi kevään kunta- ja aluevaaleihin.


Vuoden 2023 eduskuntavaalit näyttivät karulla tavalla, miten Satakunnassa äänestetään. 11 kunnassa perussuomalaiset olivat äänestetyin puolue.

Persut ovat päässeet näyttämään kuluvalla hallituskaudella todelliset karvansa, ja äänestäjää onkin lyöty oikealta. Ja kovaa.

Vasemmistoliiton niittämä menestys tämän kevään eurovaaleissa, jopa Satakunnassa, on mielestäni merkki ihmisten kyllästymisestä kurjistavaan oikeistopolitiikkaan.

Vasemmistolla on nyt momentum iskeä ihmisten tajuntaan, että vaihtoehtoja on.

Alun motossa kutsun kaikki vasemmistolaiset, ja vasemmistolaisiksi itsensä kokevat, yhteistyöhön seuraaviin vaaleihin.

Meillä on ulkoparlamentaarisella kentällä paljon tietoa ja tekijöitä, jotka itse ainakin haluaisin nähdä myös parlamentarismin kabineteissa taistelemassa oikeistoa vastaan.

Sama toki myös toisinpäin, eli rohkaisen myös poliitikkoidentiteetin omaavia joskus jalkautumaan kadulle osoittamaan mieltään.

Miellän itseni enemmän tarranliimaaja-anarkistiksi, kuin puoluepoliitikoksi. On kuitenkin käynyt hyvin selväksi, että Satakunnan kaltaisessa, perinteikkäästi oikeistolaisessa maakunnassa, vasemmistolaisten toimijoiden on puhallettava samaan hiileen.

Tavoite on yhteinen, eli ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnin turvaaminen. Ihan kaikille, eikä vain harvoille.

Taktiikat ja strategiat voivat olla erilaisia, eikä niistä tarvitse kaikista olla samaa mieltä, mutta uskon kuitenkin vasemmiston kykyyn toimia tarvittaessa yhteisrintamassa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Eli olit sitten eläinaktivisti, ympäristöaktivisti, ay-aktiivi, anarkisti, tarranliimaaja, meemiartisti, tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta kamppaileva aktivisti:Sami Huuhka
Porin vasemmiston jäsen ja
työväenluokkainen aktivisti