• Uutiset

Grilli kuumana, pää kylmänä – kiertue huipentuu Etelä-Satakuntaan

Satakuntalaisista äänioikeutetuista 47,6 prosenttia antoi äänensä jo ennakkoon, mutta tälläkin kertaa vasemmisto tarvitsee kaikki mahdolliset äänet.

Satakunnan vaalikiertue jatkaa kulkuaan torstaista lauantaihin. Reitti kulkee Säkylän, Kokemäen, Vampulan ja Euran kautta Raumalle.

Perjantaina Huittisissa on tavattavissa vasemmistoliiton puoluesihteeri Anna Mäkipää Toripuodissa kello 18 alkaen.

Näillä paikkakunnilla Satakunnan vasemmistoliitto kampanjoi seuraavan koko kansan presidentin puolesta. Heitä noppaa tai valitse itsellesi lähin tai muuten sopiva vaalitilaisuus.
  • 25.1.2024 Säkylän tori klo 9–11 (Pyhäjärventie) Tarjolla politiikkaa ja grillimakkaraa.
  • 25.1.2024 Kokemäellä K-Supermarket Teljänportti klo 15–17 (Teljänportti 3) Tarjolla politiikkaa, Li-pipareita ja mehua.
  • 26.1.2024 Vampulan Kauppakeskus klo 16–17.30 (Sallilantie 41) Tarjolla politiikkaa ja grillimakkaraa.
  • 26.1.2024 Puoluesihteeri Anna Mäkipää, Huittisten Toripuoti klo 18–20 (Kappelikuja 1) Lue tarkemmat tiedot Vasenvoimasta.
  • 27.1.2024 Euran K-Supermarket klo 10–12 (Satakunnankatu 13) Tarjolla politiikkaa ja grillimakkaraa.
  • 27.1.2024 Raumalla K-Citymarket klo 11–16 (Karjalankatu 5)

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Vaalipäivän illasta on luvassa jännittävä, sillä erilaisten kyselyjen mukaan kärkiehdokkaiden erot ovat todella pieniä.

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Li Anderssonille toistaiseksi suurinta kannatusta, 10,1 prosenttia äänistä, on luvannut Åbo Akademin Kansalaismielipide-tutkimus. Siinä 4020 kansalaiselta kysyttiin omaa ehdokasta ja lähes 80 prosenttia sen myös kertoi. Tutkimusaika oli 12.-21. tammikuuta.

Ehdokkaiden viikko täyttyy erilaisista televisiotenteistä. Iltalehti ja Yle Fem olivat maanantaina. Helsingin Sanomien tentti oli tiistaina Nelosella. Keskiviikkona on MTV:n Presidenttitentti ja torstaina Ylen Suuri vaalikeskustelu.

Kansan Uutiset kommentoi tiistaina tenttiä tuoreeltaan verkkouutisessaan. Jutun viimeisessä kappaleessa mainittiin Satakunta. Vaalipiirimme vaalitulos todettiin erityisen kiinnostavaksi, koska:

Viime eduskuntavaaleissa puolue menetti kansanedustajan paikat Keski-Suomessa, Satakunnassa ja Lapissa. Nyt näillä asuvat vasemmistolaiset pääsevät äänestämään erittäin suosittua puolueen puheenjohtajaa. On mielenkiintoista nähdä, millaisen kannatuksen Andersson muun muassa näillä alueille kerää.

Jussi Virkkunen Kansan Uutisissa.

EDIT 24.1. klo 12.05 Lisätty viimeinen lause Virkkusen lainaukseen.