• Pääkirjoitus

Kysymyksiä Jari Myllykoskelle

Satakunnan vaalipiirin entinen kansanedustaja Jari Myllykoski sai 2. marraskuuta paljon palstatilaa Sanoman lehdissä. Otsikolla Lajinsa viimeinen hän ruotii vasemmistoliiton nykytilaa ja kertaa omaa poliittista historiaansa.

Jotain tärkeää jutusta jäi kuitenkin pois.

Jari Myllykoski ottaa Sanoman jutussa rohkeasti perinteisen unilukkarin roolin.

Hän herättelee meitä pohtimaan, miksi vasemmistoliitto ei enää ole duunarin puolue. Lähin vertailukohta jutulle on Markus Mustajärven haastattelu heinäkuussa Kansan Uutisissa

Jari Myllykoski jäi eläkkeelle lokakuussa, mutta ei luottamustehtävistä. Hän on muun muassa Nakkilan kunnanvaltuutettuna ja kertoo haastattelussa seuraavansa edelleen valtakunnan politiikkaa, myös Petteri Orpon (kok.) hallituksen ensimmäistä budjettia.

Siitä hän nostaa haastattelussa esille ensi vuonna toteutuvan työmatkakulujen verovähennyksen pienemisen, mikä lisää omalla autolla työmatkaa kulkemaan joutuvien kustannuksia. Se on hänen sanojensa mukaan ”Niin karmea temppu”.

Entä ne karmeat temput, joita suomalainen ay-liike on listannut Painava syy -sivustolle?

  • Työehtojen heikennykset
  • Lakko-oikeuden rajoitukset
  • Sosiaaliturvan leikkaukset

Näihin asioihin ovat joka päivä ottaneet kantaa vasemmistoliiton nykyiset kansanedustajat, vaikka eivät olekaan duunariäijiä vaan nuoria, koulutettuja ja kaupunkilaisia.

Miksi Jari Myllykoski ei puhu mediassa näistä Orpon-Purran hallituksen suunnittelemista leikkauksista ja heikennyksistä, jotka kohdistuvat erityisesti työväestöön ja kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin?

Miksi Jari Myllykoski ei kirjoita mielipideosastoihin Orpon-Purran hallituksen suunnittelemista leikkauksista ja heikennyksistä, jotka kohdistuvat erityisesti työväestöön ja kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin?

Näistä karmeista asioista kaivattaisiin nyt ulostuloja kokeneelta duunaritaustaiselta vasemmistopoliitikolta, ay-mieheltä.

Siihen olisi nyt painava syy. Leikkauslistan voi tulosta tästä. Vielä ei ole liian myöhäistä.

Susanne Ekroth

Vastaava toimittaja