• Uutiset

Markkinasilakat uivat vasemmiston verkkoon – katso kuvat

Rauman Silakkamarkkinoilla oli paljon väkeä liikkeellä molempina markkinapäivinä. Kansaedustaja Timo Furuholmin vierailu sähköisti lauantaina tunnelman Satakunnan vasemmiston teltalla. Myös hyvinvointialueen luottamushenkilöiden kysely kiinnosti yleisöä.

Sää suosi vasemmiston telttailua Rauman Silakkamarkkinoilla. Teltalla käytiin hyviä poliittisia keskusteluja. Hallitusohjelma sai ansionsa mukaan.

Tuulenpuuskat koettelivat välillä lippujen ja Li Andersson -roll upin pystyssä pysymistä, joten siinä mielessä sää oli rannikolle tyypillinen.

Silakkamarkkinoiden kansanedustajavieras ja lauantain telttailijat.

Kysely sote-palveluista

Sosiaali- ja terveysasiat ovat aina esillä vasemmiston teltoilla. Näin myös Raumalla.

Markkinayleisöllä oli mahdollisuus vastata Satakunnan vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmän kyselyyn. Vaivannäkö palkittiin energiapatukalla tai vastaavalla, jonka vastaajat saivat itse valita vaaLIämpäristä.

Hyvinvointialueen vasemmiston luottamushenkilöt ovat kiinnostuneita satakuntalaisten kokemuksista sote-palveluista. Onko palvelu parantunut vai huonontunut? Entä miten hyvinvointialueen toiminnan alkaminen on näkynyt arjessa?

Kyselylomakkeeseen on piirretty pitkä rivi viivoja, johon vastaaja voi kertoa tarkemmin omista kokemuksistaan, sekä parannuksista että palvelujen heikennyksistä. Yhteystietojen antaminen oli vapaaehtoista.

Koska hyvinvointialueiden toiminnan alkutaivalta varjostavat kohtuuttomilta tuntuvat säästövaatimukset, aihetta koskea kysymys oli mukana.

Hyvinvointialueen talouden tasapainottamiseen ja palveluiden turvaamiseen tarjottiin kahta vaihtoehtoa: säästämistä ja tehostamista tai verotusoikeuden antamista hyvinvointialueille. Mikähän mahtaa olla vastausten jakauma?

Rauman vasemmiston puheenjohtaja Tapio Ailasmaa keskustelemassa kansanedustaja Timo Furuholmin kanssa. Yleisölle emme saaneet tarjota kahvia, mutta kansanedustaja ja talkooväki pääsivät sentään nauttimaan virkistävistä kupillisista.
Eurajoen vasemmiston puheenjohtaja Jarmo Ruohonen ja Rauman vasemmiston Noora Ritakorpi.
Rauman vasemmiston Jouni Lehto ja Tuomo Grundström vastaavat kysymyksiin.
Markkinoilla tavattiin tuttuja. Keskellä kuvassa Rauman vasemmiston kaupunginvaltuutettu Miika Rantanen.
Kansanedustaja tentattavana.
Vasenvoiman ja Eurajoen vasemmiston miehet poseeraavat Timo Furuholmin kanssa. Vasemmalla Pertti Salo, oikealla Jarmo Ruohonen.
Markkinasunnuntai alkoi hiukan lauantaita hiljaisempana sateisen yön jälkeen. Vasemmiston teltalla tunnelmaa kevennettiin tanssilla soittokunnan tahdissa. Kuvassa vasemmalta Tapio Ailasmaa, Juha Tiihonen ja Laura Korkmaz. Tanssimassa Eija Ailasmaa ja Sakari Majaneva, taustalla istumassa Tuomo Grundström.
Raumalainen kaupunginvaltuutettu Lotta Hatakka.
Rauman vasemmiston Tapio Ailasmaa saattoi olla tyytyväinen raumalaisten talkoopanokseen Silakkamarkkinoilla. Yhteensä 13 aktiivia päivysti vuorollaan teltalla. Lisäksi mukana oli kaksi Eurajoen osastosta sekä piirin puheenjohtaja MIkko Kaunisto. Kuvassa keskellä Rauman vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja Susanna Ruponen.

EDIT 17.9.2023 klo 15.50 Päivitetty uutisen teksti sekä lisätty markkinakuvia.