• Pääkirjoitus
  • Toimituksen nostot

Pidetään kaikki ehdokkaat hyvässä iskussa

Ehdokkaamme tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen kevään vaalikampanjassa. Siihen kuuluu myös ehdokkaiden pitäminen hyvällä mielellä. Kysy, mitä ehdokkaalle kuuluu ja kuuntele myös vastaus. Kommentoi uusinta julkaisua somessa ja jaa sitä eteenpäin. Kohti vaalivoittoa!

Vuosi on vaihtunut. Sitä tuntui edeltävän poikkeuksellisen vilkas jokamiehenrakettien rätinä ja pauke. Ehkä kansalaiset halusivat tällä tavoin antaa alkupamauksen uusille hyvinvointialueille?

Uudenvuodenpäivästä alkaen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut ovat nyt isompien hartioiden varassa. Ikävä kyllä uuden hallintohimmelin jalat saattavat olla hiukan harjaantumattomat kantamaan taakkaansa, mutta onneksi työntekijät ovat valmiita jatkamaan arkea. Heidän pitää myös saada palkkansa ja lisänsä ajallaan.

Ilotulitukset tuntuivat tänä vuodenvaihteena poikkeuksellisen irvokkailta, koska edes juhlapyhien ajaksi ei saatu tulitaukoa sotaa käyvien maiden välille. Siviiliväestö joutuu joka päivä toisenlaisen tulituksen ja rakettien kohteeksi. Ilon sijasta aiheutuu mittaamaton määrä murhetta ja kärsimystä.

Vuosi on vaihtunut, mutta maailmanlaajuisia ongelmia emme voineet jättää vuoden 2022 arkistomappeihin. Eväiksi reppuun oli pakattava painavaa kannettavaa edellisiltä vuosilta: ilmastonmuutos, maailmanrauha, energiakriisi, luontokato, pandemiat ja paljon muuta. Onneksi ihminen on kekseliäs ja sopeutuva laji.

Haastan kaikki puolueen satakuntalaiset jäsenet ja tukijat mukaan vaalityöhön. Kysy rohkeasti, mitä Sinä voisit tehdä tai antaa.

Satakunnan vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja Mikko Kaunisto on luvannut kirjoittaa verkkolehteen kaksi esittelypuheenvuoroa. Toisessa hän esittäytyy uudessa roolissaan puheenjohtajana, toisessa eduskuntavaaliehdokkaana.

Vasenvoiman ehdokasesittelyt jatkuvat tammikuussa. Viimeistään ennakkoäänestyksen alkuun mennessä kaikki ovat päässeet kertomaan omista vaaliteemoistaan ja tavoitteistaan. Tinkinsä ovat tehneet Mika Aho, Jukka Heinonen, Sanna Nylander ja Eero Rantala.

Julkaisemme tietenkin ehdokkailta ja heidän tukijoiltaan koko ajan myös muita tekstejä ja kuvia.

Kalliita mainospaikkoja tehokkaampia ovat tavallisten ihmisten rehelliset viestit.

Jokaisen satakuntalaisen vasemmistolaisen tärkein tehtävä on käyttää äänioikeuttaan vaalipäivänä tai ennakkoon. Paljon muutakin me voimme tehdä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Omien ehdokkaidemme näkyvyyttä voidaan lisätä hyvin edullisesti. Kalliita mainospaikkoja tehokkaampia ovat tavallisten ihmisten rehelliset viestit. Kerro kaverille, miksi äänestät omaa ehdokastasi tai suosittele naapurille hänelle sopivaa ehdokasta vasemmiston listalta. Tähän ei tarvita euroakaan, rohkeus riittää.

Vasemmiston tapa tehdä vaalityötä on aina ollut erilainen kuin porvaripuolueiden, joilla on käytössään elinkeinoelämän laaja tuki. Meidän vaalityöhömme on perinteisesti kuulunut yhdessä tekeminen.

Tälläkään kertaa kaikkia työläiksi uskomiamme hommia ei sovi jättää palkattujen työntekijöiden tai nimettyjen vaalipäälliköiden tehtäväksi. Sellainen ei ole reilua. Lisäksi yhdessä tekemällä moni työ sujuu nopeammin ja tehokkaammin.

Ehdokkaamme tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen kevään vaalikampanjassa. Siihen kuuluu myös ehdokkaiden pitäminen hyvällä mielellä, hyvässä iskussa tai miten itse kukin sen haluaa ajatella. Kysy, mitä ehdokkaalle kuuluu ja kuuntele myös vastaus. Kommentoi uusinta julkaisua somessa ja jaa sitä eteenpäin.

Ilon kautta ja yhdessä tekemällä, kohti vaalivoittoa. Haastan kaikki puolueen satakuntalaiset jäsenet ja tukijat mukaan vaalityöhön. Kysy rohkeasti, mitä Sinä voisit tehdä tai antaa.

Susanne Ekroth