• Uutiset

Laiva on lastattu vassareilla!

Verkkolehti Vasenvoima oli mukana vasemmiston puolueristeilyllä 14.–15.tammikuuta.

Perinteinen puolueristeily on aalloilla keinuva vaalikevään alkupamaus.

Risteilyvuorokauteen oli pakattu politiikkaa ja viihdettä, vaalikevääseen sopivaa monipuolista koulutusta ja rentoa yhdessäoloa vanhojen ja uusien tovereiden kanssa, syömistä ja ehkä hiukan myös nukkumista.

Satakunnan vasemmistolta oli mukana kelpo joukkue sekä porilainen risteilykoordinaattori Milka Tommila. Vasenvoima päivitti risteilykuulumisia tähän artikkeliin sekä verkkolehden Facebook– ja Instagram-tileille.

– Tässä maassa on edelleen vain yksi puolue, joka tinkimättömästi puolustaa työntekijöiden oikeuksia, pienituloisten oikeuksia, koulutuksen, sivistyksen ja julkisten palveluiden asemaa yhdistäen tämän kaiken siihen, että me teemme oman osamme koko maapalloa ja ihmiskuntaa uhkaavan ilmastokriisin ratkaisemiseksi.

Puheenjohtaja Li Andersson

Lauantai-ilta Baltic Princessin kyydissä oli omistettu puolueväen yhteiselle vapaa-ajanvietolle sekä elämän pienille nautinnoille. Tervetuliaistilaisuudessa tietysti kuultiin hienoja hengennostatuspuheita puoluejohdolta.

Puheenjohtaja Li Andersson räjäytti yökerhon kahteen kerrokseen pakkautuneen vasemmistoväen päättämällä puheenvuoronsa:

– Tässä maassa on edelleen vain yksi puolue, joka tinkimättömästi puolustaa työntekijöiden oikeuksia, pienituloisten oikeuksia, koulutuksen, sivistyksen ja julkisten palveluiden asemaa yhdistäen tämän kaiken siihen, että me teemme oman osamme koko maapalloa ja ihmiskuntaa uhkaavan ilmastokriisin ratkaisemiseksi.

Illan toinen pääesiintyjä, legendaarinen Dingo, yltyi hiukan vaisun alun jälkeen laulattamaan ja huudattamaan kaikeinikäistä puolueristeily-yleisöä. Äänessä eivät siis olleet yksi sifonkihuivinuoruuden kokeneet rouvat, vaan koko porukka.

Porilaislähtöistä yhtyettä voi naureskella teinihiteistä ja soittajien keski-ikäistymisestä, mutta silti löytää itsensä hoilottamassa Autiotaloa ja Levotonta Tuhkimoa muiden mukana.

Toimitus ei ota kantaa siihen, kuinka paljon juhlajuomia yleisö oli nauttinut, mutta kyllä vassariporukasta ääntä lähti. Samalla energialla voitetaan tämän kevään vaalit.

Hoidetaan kuntoon myös nahkatakkisen tytön asiat, ettei hän ole turhaan uskonut ihmisiin – meihin.

Jos sunnuntaiaamu alkoi hiukan nahkeasti, ulkona satoi ja laiva hiukan rullasi aamiaisaikaan, niin jo aamupäivällä risteilevä vasemmisto oli täydessä iskussa. Iskelmäbaari täyttyi, kun Kansainvälinen solidaarisuustyö ry:n paneelikeskustelu kurdien tilanteesta alkoi.

Eduskuntavaaliehdokas ja kurdiaktivisti Gashaw Bibani kertoi, että kurdit ovat maailman suurin kansa, joka on edelleen ilman omaa valtiota. Keskustelu sivusi useampaankin kertaan Suomen Nato-prosessin tulkinnanvaraista asiakirjaa.

– Kurdit eivät ole terroristeja, vaan rauhaa rakastava kansa, Gashaw Bibani korosti.

Tutkija ja tietokirjailija Kristiina Lehtonen kiitti, että vasemmistoliitto on ottanut kurdien tilanteen vaalikampanjaansa.

– Ruotsissa vänsterpartiet on saanut samalla linjauksella paljon uutta kannatusta, hän sanoi.

– Vasemmistoliitto on tehnyt jo vuosia tiivistä solidaarisuustyötä kurdien hyväksi, muistutti puheenjohtaja Li Andersson.

Hänen mielestään Suomen linja ei ole vielä muuttunut palautusten tai aseviennin suhteen. Tulevan hallituksen kannasta ei ole vielä varmuutta, hän muistutti.

– Suomen linja on aina poliittisen taistelun tulos. Johdonmukaisuus on tärkeintä, vain sillä saavutetaan rauhaa.

Ulkopoliittisen paneelikeskuselun vetäjänä toimi Pohjoismaisen vasemmiston pääsihteeri Mia Haglund. Panelistit vasemmalta lukien, Li Andersson, Gashaw Bibani ja Kristiina Lehtonen.

Lähettäkää kuvia

Risteilyn tunnelmakuvia ja poseerauksia poliitikkojen kanssa saa lähettää toimituksen sähköpostiin.

Kuvaajalta ja kuvatuilta pitää olla suostumus verkkolehti- ja somejulkisuuteen. Lisäksi viestissä pitää olla muut kuvatekstiin tarvittavat tiedot. Toimitus kiittää jo etukäteen.

Verkostoitumalla kohti vaalivoittoa!

Lisää risteilyjuttuja julkaistaan kevään mittaan ehdokasesittelyjen ja muiden vaalijuttujen välissä.