• Pääkirjoitus
  • Toimituksen nostot

Lehtituki ja luottamus velvoittavat

Satakunnan vasemmistolaisin verkkolehti sai vasemmistoliiton puoluehallitukselta lehtitukea. Haettu summa myönnettiin Vasenvoiman kehittämisestä ja uudistamisesta syntyviin kustannuksiin.

Lehtitukea ei jaeta joka vuosi. Tällä kertaa sitä oli jaossa 20 000 euroa ja Vasenvoima sai tästä tukimakkarasta kelpo siivun. Sen avulla maksetaan sivuremontin lasku ja järjestetään ensi vuonna koulutusta uusille lehtiaktiiveille – kehitetään ja uudistetaan.

Muihin verkkolehden tekemisestä syntyviin kustannuksiin tarvitsemme edelleen satakuntalaisten vasemmistolaisten tukea.

Lehden alkutaipaleella saimme tärkeää tietotaitoa Pirkanmaan vasemmiston verkkolehti Vasen Kaistalta. Toivottavasti koulutusyhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin. Mielestäni saamamme tuki velvoittaa meitäkin jakamaan kokemuksiamme, jos uusia vasemmiston verkkolehtiä syntyy muihin maakuntiin.

Osallistava journalismi ja vapaaehtoistyö. Nämä leimaavat Vasenvoiman toimitustyötä. Karkeasti yleistäen se tarkoittaa, että verkkolehdessä julkaistaan sellaisia uutisia ja mielipidekirjoituksia, joita satakuntalaiset vasemmistolaiset haluavat sinne kirjoittaa.

Tähän mennessä Vasenvoima on julkaissut jo yli 30 juttua, uutisia ja mielipidekirjoituksia.

Tätä kirjoitettaessa kysymys-vastaus-periaatteella toteutettuja ehdokasesittelyjä on julkaistu kolme. Kaikilla Satakunnan vasemmiston eduskuntavaaliehdokkailla on tasapuolinen oikeus tarjota kirjoituksiaan ja ideoitaan Vasenvoimalle.

Osallistavalla journalismilla tarkoitetaan usein kansalaistoimintaa. Meillä Vasenvoimassa se tarkoittaa sitä, että lukijat voivat vaikuttaa verkkolehden sisältöön tarjoamalla aineistoa julkaistavaksi. Otamme myös vastaan kysymyksiä lukijoita askarruttavista asioista ja hankimme asiantuntijan vastaamaan.

Yhteydenottoihin on etusivulla helppo lomake. Tärkein asia on ilmoittajan yhteystieto, puhelinnumero tai sähköposti.

Vasenvoima on sitoutunut vasemmistolaisiin arvoihin ja hyvään journalistiseen tapaan. Toistaiseksi ei ole tullut eteen sellaista käsikirjoitusta, jossa nämä asiat eivät olisi olleet kunnossa. Muutaman jutun julkaiseminen on viivästynyt puhtaasti inhimillisten syiden, esimerkiksi sairauden tai työkiireiden, takia.

Vasenvoiman uusimpia julkaisuja ei toistaiseksi voi tilata sähköpostiin, siksi tarvitsemme levikkityöhön Teitä ja käyttämäänne sosiaalista mediaa. Kaverille kilauttaminen on nyt arvossaan.

Suosittelen myös laittamaan Vasenvoiman kirjamerkkeihin tietokoneessa tai puhelimessa. Tavoitteena on ollut julkaista vähintään yksi juttu viikossa ja siinä on syksyn aikana hyvin pysytty. Vaalipäivän lähestyessä vauhti kiihtyy.

Lisää juttuja ja ehdokasesittelyjä julkaistaan Vasenvoimassa sitä mukaa, kun satakuntalaiset vasemmistolaiset lähettävät käsikirjoituksia ja kuvia verkkolehden sähköpostiin.

Kirjoittakaa, ehdokkaat! Tukiryhmäläiset, napsikaa kuvia!

Susanne Ekroth

Susanne Ekroth