• Uutiset

Kesäkokous: Rauman vasemmisto kiirehti kannustamaan

Kunnallistoimikunnan kokous perjantai-iltana kello 17 ja naisten jalkapallon EM-kisaottelu TV2:ssa kello 19. Tässä oli alkutilanne 8. heinäkuuta Petäjäksen Urholassa, kun puheenjohtaja Tapio Ailasmaa avasi kokouksen.

Sihteeri Eija Ailasmaa ja Eurajoen vasemmiston puheenjohtaja Jarmo Ruohonen kertoivat puoluekokouksen kuulumisia. Eija Ailasmaa oli käyttänyt puheenvuoron perustoimeentulosta, jota pitää tärkeänä asiana puolueen tavoitteissa. Hänet valittiin jatkokaudelle puoluevaltuustoon. Jarmo Ruohonen oli pääasiassa tyytyväinen kokouksen antiin, etenkin siihen, että hajaannukselta vältyttiin.

Uusi periaateohjelma ja tavoitteet 2022-2025 puhuttivat. Niihin varmasti palataan myöhemmin.

SuomiAreena-viikko Porissa kiinnosti aktiiveja. Heti puheenjohtajan alustuksen jälkeen alkoi kimppakyytien sopiminen. Myös Porin vasemmiston ja aluevaltuustoryhmän tilaisuudet, iltajuhla ja Satakuntaseminaari, saavat osallistujia Raumalta.

Valiokunnista

Jouni Lehto kertoi sosiaali- ja terveysvaliokunnan kuulumiset. Luottamushenkilöt olivat tutustuneet syksyllä avattavaan Kaunisjärven hyvinvointikeskukseen. Tulevista tavoitteista keskusteltiin muun muassa Papinpellon alueelle kaavaillusta seniorikylästä, johon kuuluisi yhteisöllistä ja turvallista asumista.

Sivistysvaliokunnan asioista kertoi Lotta Hatakka. Karin kampuksen rakentaminen etenee. Ilman suojelustatusta jäänyt huonokuntoinen Nanun koulu puretaan. Oppilaat pääsevat seuraamaan uuden koulun valmistumista väistötiloista.

Taloudenhoitaja Tuomo Grundström oli lähettänyt kokoukselle viestin, jossa kertoi olevansa matkalla Liettuaan. Siellä koolla on esperantoväkeä muun muassa Ukrainasta ja Venäjältä.

Toinenkin ehdokas

Raumalaiset keskustelivat myös eduskuntavaaleista ja piirin ehdokasasettelusta. Ensimmäinen oma ehdokas on Sanna Nylander, 43. Hän on lähihoitaja ja kulttuurituottajaopiskelija (AMK), Rauman Lapista. Hänen lisäkseen kesäkuussa nimettiin neljä ehdokasta muualta Satakunnasta.

Kunnallistoimikunta päätti esittää piirihallitukselle myös toisen raumalaisehdokkaan nimeämistä elokuun kokouksessa. Kaikkiaan Satakunnan vasemmiston listalla on 14 paikkaa.

Urholaa isännöivän Rauman Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Pauli Liekari kertoi yhdistyksensä kuulumisia. Sauna ja grilli ovat saaneet kehuja, jatkossa huvilan pihalla raikaa karaoke.

Eurajoen vasemmisto kutsui raumalaiset viettämään iltaa syksyllä Lahdenperän saunalle.

Puheenjohtaja päätti kokouksen kello 18.45, joten kaikki naisten jalkapallon ystävät ehtivät suht ajoissa kannustamaan Helmareita.

Eija Ailasmaa uusi puoluekokouksessa paikkansa puoluevaltuustossa, Jouni Lehto on varajäsen.
Eurajoen vasemmiston puheenjohtaja Jarmo Ruohonen ja eduskuntavaaliehdokas Sanna Nylander keskustelivat vaaliteemoista.
Jouni Lehto kertoi sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelemistä asioista.
Lotta Hatakka toi kokoukseen sivistysvaliokunnan kuulumisia.