• Pääkirjoitus

Tervetuloa lukemaan Vasenvoima-verkkolehteä

Tämä pääkirjoitus on yhtä aikaa tuore ja historiallinen. Suomi on saanut uuden vasemmistolaisen verkkolehden, juuri sopivasti eduskuntavaalien alla.

Uusi verkkolehti on Vasenvoima, sillä Satakunnan vasemmistossa on voimaa.

Selkeys, joustavuus ja tasa-arvo. Vasemmistolaisuus. Satakuntalaisuus. Ainakin nämä sanat kuvaavat Vasenvoimaa.

Sisältömme on toimitettua, oikoluettua ja noudattaa alan eettisiä ohjeita. Se erottaa meidät yhdistysten kotisivuista ja somejulkaisuista.

Vasenvoima kertoo meistä meille ja meistä muille. Verkkolehden jutut kertovat Satakunnan kuntien ja kaupunkien asioista kaikille, ei harvoille. Esittelemme myös mielenkiintoisia ihmisiä ja ilmiöitä.

Toteutamme osallistavaa journalismia matalalla kynnyksellä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että lehden lukijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua itselleen tärkeiden juttujen kirjoittamiseen ja kuvittamiseen.

Satakunnan vasemmistolaiset ovat meille tärkeiden asioiden parhaita asiantuntijoita olipa kyse kunta- tai aluepolitiikasta, ay-asioista, kulttuurista, luonnonsuojelusta, ihmisoikeuksista, rauhanaatteesta tai urheilusta.

Jos Sinulla on tärkeä asia tai mielenkiintoinen henkilö mielessä, älä jää odottamaan, että Vasenvoima kirjoittaa siitä, vaan tarjoa ideaa, kuvia ja kirjoittajaa. Ota toimitukseen yhteyttä sähköpostilla vasenvoima@outlook.com.

Vasenvoima haluaa osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun omalla äänellä, vasemmistolaisella äänellä. Emme kilpaile Kansan Uutisten verkkojulkaisun kanssa, vaan täydennämme vasemmistolaista uutistarjontaa satakuntalaisilla paikallisuutisilla.

Lähin yhteiskumppanimme on pirkanmaalaisten verkkolehti Vasen Kaista, joka on ilmestynyt vapaaehtoisvoimin vuodesta 2013. Olemme saaneet kaistalaisilta tukevaa evästä matkaan, siitä kiitos päätoimittaja Sinikka Torkkolalle Tampereelle.

Vasenvoima -verkkolehden tavoitteena on kertoa sellaisistakin paikallisista aiheista, joista muu media ei ole kiinnostunut. Kun löydämme uusia, mielenkiintoisia näkökulmia, muut voivat siteerata meitä.

Tule mukaan lukemaan, ideoimaan ja kirjoittamaan yhteistä verkkolehteämme. Verkkolehden juttuja, kolumneja ja mielipidekirjoituksia saa ja pitää jakaa sosiaalisessa mediassa.

Laitetaan Vasenvoima kiertämään.