• Toimituksen nostot
  • Uutiset

Arkipäiväistyvän teknologian hyödyt kuuluvat kaikille

Vasemmistoliitto ei kaihda vaikeitakaan aiheita.

SuomiAreenan puoluepäivissä on puhuttu taloudesta ja verotuksesta. Tällä kertaa pöydälle nostettiin tekoäly, alustatalous, sosiaalinen media ja maalittamisen kriminalisointi.

Aurinko porotti Raatihuoneenpuiston penkeille ja varjopaikoillakin hikoiltiin. Aihe tuskin jätti ketään kylmäksi.

”Tällä hetkellä vauraus ja valta jakautuvat data-, alusta- ja digitaalisessa taloudessa hyvin epätasaisesti. Markkinat ovat keskittyneet muutamalle valtavalle jättiyritykselle ja niiden omistajille, joista muut yritykset, kansalaiset ja myös valtiot ovat riippuvaisia. 

Vasemmistoliiton teknologiaohjelma

Kansanedustaja Minja Koskela esitteli puolueen uuden teknologiaohjelman pääkohtia. Ohjelma julkaistiin maanantaina.

Helsinkiläisen kansanedustaja Minja Koskelan nimi on ollut esillä keskusteltaessa Li Anderssonin seuraajasta.

Vasemmistolainen, tasa-arvoon, demokratiaan ja laajasti jakautuvaan hyvinvointiin perustuva näkökulma antaa ohjelmalle lähtökohdaksi automaation, digitalisaation ja tekoälyn demokratisoimisen ja valjastamisen yhteisen hyvän palvelukseen.

…”teknologinen kehitys on todella nopeaa, eikä yhteiskunnallinen keskustelu, politiikka tai sääntely – tai ehkä edes ymmärryksemme siitä, mitä on tapahtumassa – ole pysynyt tämän murroksen vauhdissa.

Vasemmistoliiton teknologiaohjelma

Ohjelmassa korostetaan, että uusi tuotantoteknologia vaatii

  • uudenlaista teollisuuspolitiikkaa,
  • työnjakoa,
  • tulon- ja varallisuudenjakoa,
  • vallanjakoa sekä
  • sääntelyä.
Asiantuntijavieraana keskustelemassa oli tekoälypolitiikan tutkija Leevi Saari, joka työskentelee Amsterdamin yliopistossa.

Tilaisuuden juontajana toimi monitaitoinen kansanedustaja, eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen

Teknologian ja tekoälyn on hyödytettävä kaikkia.

Vasemmistoliiton teknologiaohjelma

Uusi teknologia voi tuntua kaukaiselta, jos kaikki sen nimitykset eivät ole tuttuja. Siitä huolimatta esimerkiksi tekoäly kuuluu jo arkipäiväämme ja vaikuttaa laajalti työelämään ja kuluttamiseemme.

Vasemmistoliiton tuore teknologiaohjelma antaa runsaasti toimenpidesuosituksia epäkohtien ja epätasa-arvon korjaamiseen.

Vasemmistoliitto näkyi Porissa laajalla rintamalla

Raatihuoneenpuiston tilaisuuden lisäksi tiistaina 25.6. kello 13 alkaen kansanedustaja Hanna Sarkkinen oli Kauppatorin lavalla keskustelemassa nuorten syrjäytymisen ehkäisystä. Samanaikaisesti lasten ja nuorten eriarvoistumisesta oli puhumassa kansanedustaja Timo Furuholm Eetunaukiolla.

Illan puheenjohtajatentissä vasemmistoliittoa edusti eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja MEP Jussi Saramo.

Vassariyleisölle tämän kesän ohjelma aiheutti kipeää valinnanvaikeutta, mutta kokonaisuuden kannalta vasemmistoliiton sanoma oli entistä paremmin näkyvillä.

Kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen johtaa tulevaisuusvaliokuntaa. Hän on ilmoittanut, ettei ole mukana syksyn puheenjohtajakisassa.