• Uutiset

Vasemmistoliitto puoltaa vahvasti uutta paloasemaa Huittisiin

Huittisiin tarvitaan kiireesti uusi paloasema, Satakunnan hyvinvointialue linjasi. Kaupungin hallinnossa rakennushankkeesta ei kuitenkaan innostuttu.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä on sitä mieltä, että Huittisten kaupungin pitää olla mukana rakennuttamassa uutta paloasemaa.

”Huittisten paloasema on rakennettu 1984 ja se on tullut elinkaarensa päähän paloasemakäytössä. Huittisten kaupunki on laatinut tarveselvityksen uuden paloaseman rakentamiseksi.

Satakunnan hyvinvointialueen hallinnossa Huittisten paloasemahanke on linjattu kiireellisten hankkeiden joukkoon. Huittisten uusi paloasema on hyvinvointialueen investointilistalla kolmannella sijalla. Sen rakentaminen ajoittuisi vuodelle 2026.

Huittisten kaupunginhallitus on nyt linjannut, ettei kaupunki osallistuisi uuden paloaseman rakentamiseen, vaan hyvinvointialue saisi rakennuttaa paloaseman itse.

Huittisten vasemmistoliiton valtuustoryhmän mielestä uuden paloaseman rakentaminen tulee ottaa välittömästi ja kiireellisenä kaupungin valmisteluun, jotta investointi saadaan alkuun.

Vaarana kaupunginhallituksen linjauksessa on, että nopea aikataulu menetetään tai vielä pahemmassa tapauksessa koko  uudisrakennushanke kuopataan kokonaan.”

Kannanoton allekirjoittajina ovat kaupunginvaltuutetut Sisko Sarjomaa, Jukka Kivimäki ja Mikko Kaunisto.

Tälle tontille Huittisten uusi paloasema pitäisi rakentaa nopeassa aikataulussa. Kuva: MIkko Kaunisto.

Taustaa

Huittisten nykyinen paloasema on Klaavolantiellä Sammussa kaupungin keskustan ulkopuolella.

Rakennus on suunniteltu kuljetuskaluston huoltohalliksi. Tilat saneerattiin nykyistä käyttöä varten 1980-luvun lopulla. Nykykriteerien mukaan Huittisten paloasema ei enää vastaa alan perusvaatimuksia.

Satakunnan pelastuslaitos esitti Huittisille jo vuonna 2021 uuden paloaseman tarpeen selvittämistä. Tarveselvitys valmistui syksyllä 2022. Sen mukaan uusi asema kannattaisi rakentaa Sammun sijasta Sahkoon, lähemmäs valtateitä.

Rakennushankkeen hinnaksi arvioitiin runsaat 6,5 miljoonaa euroa. Kaupunki osti uudelle paloasemalle Sahkosta noin viiden hehtaarin tontin valtatie 12:n varrelta.

Keväällä 2024 hyvinvointialue listasi kuusi paloasemaa, jotka pitää uusia kiireellisesti. Neljä asemaa tarvitsee uudisrakennuksen, Huittinen on yksi niistä.