• Mielipiteet

Tuula Javanainen: Kannatus vaaleissa täytyy ansaita

Kirjoittaja perää vasemmiston aluepäättäjiltä moraalia sekä tarkempia perusteluja äänestyspäätöksille.

Hän haluaisi vasemmiston puolustavan näkyvämmin myös syrjäkylien palveluja – nyt ja tulevaisuudessa.

– Monessa jutussa moititaan, että keskusta tekee politiikkaa hyvinvointiasioilla. No, onhan se politiikkaa, kun yritetään pitää kiinni syrjäseutujen palveluista.

Vasemmiston kuuluisi myös tehdä tätä samaa politiikkaa, eli vahtia meidän syrjemmälläkin asuvien ihmisten sote-palvelujen lähisaatavuutta.

Miksi vasemmiston aluevaltuutetut eivät äänestäneet 15.4.2024 aluevaltuuston kokouksessa keskustan tekemän muutosesityksen puolesta hallintosäännön päivitysasiassa?

Keskustan esitys oli tarkempi kuin pohjaesitys. Jo alkuun hyväksytty hallintosääntö oli täysin vetelä, eikä se olisi muuttunut, jos kansalaiset ja jotkut puolueet eivät olisi vaatineet sitä korjattavaksi. Nyt sitä korjausta yritetään vesittää.

Mitä tai ketä vasemmiston valtuutetut pelkäävät, vai onko kyse välinpitämättömyydestä?

Onko niin, että jos asuu Porissa tai siinä ihan lähellä, niin ei välitetä siitä, miten kaukaa, millä välineillä ja millaisten teiden takaa mm. kauvatsalaiset sote-palveluitaan joutuvat hakemaan, tai käymään iäkkäitä vanhempiaan tapaamassa. Ei hyvä!

Luulen, että juuri näissä lähipalveluasioissa äänestäjien muisti pelaa.

Itse en koskaan porvaripuolueita äänestä, mutta jos vasemmistolaisilta puuttuu äänestäjien edunvalvonta, niin onko minullakaan enää ketään äänestettävää. Kaivakaa edes moraalin rippeet esiin.

Tuula Javanainen

Kokemäki