• Mielipiteet

Tuula Javanainen: Satakuntalaisten yhteydenottoja ei sallita?

Millainen demokratia hyvinvointialueella vallitsee, kun luottamushenkilöiden yhteystiedot eivät ole enää saatavilla?

Kirjoittaja ihmettelee myös jopa viikon ajan asiakkaan kotona säilytettävien valmisaterioiden makua ja laatua.

– Laittakaapa päättäjät omat ruoka-annoksenne viikoksi jääkaappiin ja maistakaa!

Hyvinvointialueen hallituksen ja valtuuston sähköpostiosoitteet on poistettu hyvinvointialueen sivustolta.

Kaupungin- ja kunnanvaltuustojen ja -hallitusten jäsenten yhteystiedot ovat aina olleet kuntalaisten saatavilla, samoin kansanedustajien ja ministerien.

Demokratiakäsitykseeni kuuluu, että meidän pitää pystyä olemaan yhteydessä vaaleissa valittuihin luottamushenkilöihin omissa asioissamme.

Uutinen Satakunnan hyvinvointialueen ikäihmisten kotihoidon ateriapalvelun muuttamisesta kerran viikossa toimitettavaksi kylmätoimitukseksi herättää kummastusta, tai enemminkin kiukkua. (Satakunnan Viikko 10.1.2024, s. 12)

Lisäksi aterioiden hankkiminen Turusta tuo Satakuntaan työttömyyttä. Aikaisemmin annokset on valmistettu kunnissa ja kuljetettu arkisin lämpiminä kotiin. Nyt keittäjien ja kuljettajien työtä ei tarvita.

Sellaista Satakunnan elinvoimaisuuden puolustamista!

Miten muka valmisruoat säilyvät syömäkelpoisina jääkaapissa seitsemän päivää? Eikö päätöksentekijöillä ole ollut tietoa ruokien säilymisriskeistä, vai onko tässäkin hyvinvoinnin hoitaminen muuttunut hällä väliä -linjaksi?

Entä jos ikäihmisellä onkin isompi nälkä, ja tulee syödyksi useampi annos päivässä, onko hän sitten ilman ruokaa loppuviikon?

Missä kunnossa salaatti mahtaa olla, mikäli sellaista ikäihmiselle annetaan, monen päivän säilytyksen jälkeen? Ruoan lämmitysongelmat ovat myös iso kysymys.

Laittakaapa päättäjät omat ruoka-annoksenne viikoksi jääkaappiin ja maistakaa!

Tuula Javanainen

Kokemäki