• Mielipiteet

Pertti Salo: Demokratia kuolee pimeydessä

– Vapaa lehdistö on demokratian perusta ja vallan vahtikoira. Sen tärkeä tehtävä on kertoa kansalaisille, mitä yhteiskunnassa tapahtuu valtakunnantasolla ja paikallistasolla.

Demokratia kuolee pimeydessä, on vanha sanonta, joka kiteyttää tiedotusvälineiden tehtävän demokraattisessa yhteiskunnassa. Vapaa lehdistö on demokratian keskeinen toimija.

Eduskunnassa heikennettiin 15.12. 2023 työttömysturvaa ja muuta sosiaaliturvaa vasemmistoliiton vastustuksesta huolimatta. Tämä tulee kertoa kansalaisille.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen toteaa Kansan Uutisissa, että

– Oikeistohallituksen läpi ajamat sosiaaliturvaleikkaukset tulevat lisäämään köyhyyttä ja osattomuutta. Niiden yhteisvaikutukset pienituloisille suomalaisille ovat kovia, Hanna Sarkkinen jatkaa.

Hanna Sarkkinen Rauman pääkirjastossa maaliskuussa 2023 pidetystä keskustelutilaisuudessa. Arkistokuva: Susanne Ekroth

Hallitus ottaa nyt samalla lisää velkaa varakkaiden veronalennusten kattamiseksi ja tämä on tärkeä tietoa kansalaisille.

Hallitus yrittää heikentää ay-liikkeen asemaa ja romuttaa työsopimuslakia ja samaan aikaan ihmisiä irtisanotaan varsin kevein perustein mm. Satakunnassa. Tämäkin asia tulee ihmisille kertoa. 

Hallitus ja EK kieltäytyivät neuvottelemasta ja joustamasta työsopimusasioissa ja nyt hallitus valittaa, että on jouduttu lakkotilanteeseen. Tämäkin on keskeinen tieto.

Hallitus haluaa luoda 100 000 uutta työpaikkaa, vaikka työehtoja heikennetään voimakkaasti. Pohjoismainen malli edellyttäisi toisenlaisia toimia.

Pertti Salo

FM, yrittäjä ja opettaja

Eurajoki