• Mielipiteet

Mikko Kaunisto: Ollako vai eikö?

– Tämä kysymys on tullut taas vastaan tänä kesänä, kun olen ollut projektivastaavana Huittisissa kaupungin rakennuttamassa Elämystori-hankkeessa, kirjoittaa huittislainen kaupunginvaltuutettu.

Aikoinaan kaupunginvaltuustossa Huittisten vasemmiston ryhmä oli hanketta vastaan, minä mukaan lukien. Pidimme lähes puolen miljoonan sijoittamista torin uudistamiseen tässä kohtaa liian suurena, kun tiedettiin tulevat kuntatalouden haasteet ja meillä eritoten jo päätetyn uuden kouluinvestoinnin vaikutus talouteemme.

Koska tiesin jääväni Huittisten kaupunginhallituksesta pois kesän alussa, päätin olla mukana keväällä tarjouskilpailussa hankkeen toteutuksesta, ja lopulta edustamani yritys myös voitti tarjouskilpailun.

Olen siis ollut toukokuusta alkaen toteuttamassa aikaisemmin vastustamaani hanketta.

Näitä vastaavia tilanteita meille luottamushenkilöille tulee varmasti elinaikana useita, mutta se, miten tehdyistä päätöksistä ajattelemme, vaihtelee.

Itselleni on aina ollut päivänselvää, että enemmistön päätöksellä mennään.

Päätöksen jälkeen pitää puhaltaa yhteen hiileen asioiden menestymisen ja parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi, vaikka asiaa olisi tiukastikin vastustanut.

Nyt kun katselen tätä pikkuhiljaa valmistuvaa uutta, koko kaupungin ajanviettopaikkaa, mietin ja toivon, että kaikki kaupunkilaiset ja ulkopaikkakunnaltakin tulevat ottaisivat tämän koko puistoalueen omakseen, ja se saisi arvoisensa osan meidän arjessamme, vähintään erilaisten tapahtumien muodossa.

Luottamushenkilönä ja valtuutettuna olen mielelläni väärässä, jos aika näyttää hankkeen olevan menestys, ja alue saavuttaa tavoittelemansa käyttöasteen, ja jopa tuo sitä veto/pitovoimaa kaupunkiimme lisää.

Mikko Kaunisto

Huittisten kaupunginvaltuutettu

Havainnekuva kertoo, millaiselta Elämystori näyttää valmiina. Se vihitään käyttöön syyskuun lopulla.