• Mielipiteet

Petri Salminen: Vahvasti yhdessä eteenpäin

Pohjois-Satakunnan vasemmistoväki keskusteli vilkkaasti ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä Pomarkun vanhalla rautatieasemalla.
Pohjoissatakuntalaisten mielestä puolueen ei kannata lähteä presidentinvaaleihin omalla ehdokkaalla.

Vasemmistoliiton Satakunnan piirin pohjoisten yhdistysten kesäpäivät vietettiin tänä vuonna lauantaina 29. heinäkuuta Elämysraiteiden tiloissa Pomarkussa.

Tilaisuuteen saapuessa pisti ensimmäisenä silmään kaunis yksinkertainen vaaleanpunainen koristelu pöydissä.

Väkeä kesäpäivän viettoon oli saapunut paikalle useista Satakunnan pohjoisosan kunnista.

Minut oli kutsuttu paikalle Satakunnan hyvinvointialueen hallituksen ja valtuuston jäsenenä. Käsittelin avauspuheenvuorossani nykyisen hallituksen säästötavoitteita ja hyvinvointialueen tilannetta sekä vasemmistoliiton tämänhetkistä tilannetta.

Puheenvuoroni pohjalta syntynyt keskustelu oli antoisaa, ja toi vahvistusta ajamallemme linjalle.

Tilaisuudessa otettiin myös kantaa tuleviin presidentinvaaleihin, liittyen mahdolliseen omaan ehdokkaaseen.

Tässä tilanteessa siihen ei katsottu puolueella olevan resursseja huonon vaalimenestyksen takia. Se toi mukanaan lomautuksia koko vasemmistoliiton henkilöstölle.

Tilaisuudessa katsottiin, että nyt on hyvä lähteä tekemään töitä jo tulevien hyvinvointialueen sekä kunnallisvaalien eteen puolueen kannatuksen nostamiseksi. Alue- ja kuntavaalit kun tullaan järjestämään samanaikaisesti keväällä 2025.

Pohjoissatakuntalaisten tilaisuudessa nautittiin hyvästä tarjoilusta sekä mahdollisuudesta päästä hurjastelemaan resiinalla.

Kirjoittaja on Satakunnan hyvinvointialueen hallituksen ja aluevaltuuston jäsen, maakunnallisen yhteistyöryhmän (MYR) puheenjohtaja ja vasemmistoliiton puoluehallituksen varajäsen Eurasta.