• Mielipiteet

Pertti Salo: Sysimusta oikeistohallitus kurittaa köyhiä

Kirjoittaja arvioi kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitusyhteistyön hedelmiä. Köyhää, duunaria ja ay-liikettä odottaa ankeat ajat. Entä miten mahtaa käydä talouskasvun jos maahanmuuttoa rajoitetaan?
– Nyt on jämäkän oppositiopolitiikan aika! Pertti Salo kirjoittaa.

Elämme historiallisia aikoja, kun Suomeen ollaan muodostamassa itsenäisyyden ajan oikeistolaisin hallitus. Millaista kyytiä on luvassa ja mistä leikataan? Heikompiosaiset ovat ilmeisesti taas tulilinjalla.

Kokoomus on perinteisesti ajanut ulkomaisten sijoitusyhtiöiden etuja, joka nähtiin Kataisen hallituksenkin aikana. Myydäänkö taas valtion yhtiöitä polkuhintaan ulkomaiseen omistukseen? Sijoitusyhtiöiden lobbarit ovat ilmeisesti jo liikkeellä.

Nyt on jämäkän oppositiopolitiikan aika, jotta pahimmat leikkaukset torpataan ja vahingot estetään.

Pertti Salo

Petteri Orpo on kotoisin Köyliöstä, jossa keskiajalta lähtien on kuritettu herroja Köyliöjärven jäällä, mutta miten kohdellaan köyhiä tulevassa hallituksessa.

Perussuomalaiset ovat ilmoittaneet olevansa työväenpuolue, joka haluaa kurittaa EU-herroja ja inhoaa maahanmuuttoa, mutta miten he aikovat kohdella duunaria ja ay-liikettä ja miten on talouskasvun laita.

EK ei hyväksy tiukkaa maahanmuuton rajoitusta, koska se korostaa talouskasvua. SAK varoittaa kohdistamasta leikkauksia pienituloisiin ja terveyspalveluihin ja koulutukseen.

Herätelläänkö Lapuanliikettä ja IKL:ää taas henkiin? Halla-aho on jo vihjaillut, että poliisin pitäisi tarkkailla erityisesti vasemmistoa.

Kristillisille näyttää kelpaavat mikä tahansa ja RKP on huolissaan lähinnä ruotsin kielen asemasta.

Yksityistetäänkö terveyspalvelut ja vanhuspalvelut? Kiinnostaako energiapolitiikka?

Nämä ovat keskeisiä kysymyksiä.

Nyt on jämäkän oppositiopolitiikan aika, jotta pahimmat leikkaukset torpataan ja vahingot estetään.

Pertti Salo

FM, yrittäjä ja opettaja

Eurajoki