• Toimituksen nostot
  • Uutiset

Mikko Kaunisto puheenjohtajaksi, Katja Syvärinen toi Huittisiin SAK:n sanomaa

Satakunnan vasemmisto tavoittelee kahta kansanedustajaa sekä selkeää kannatuksen kasvua. Piirijärjestön puheenjohtajisto meni kokonaan uusiksi. SAK:n Katja Syvärinen neuvoi puhumaan työpaikoilla vaaleista.
– Kehottakaa kaikkia äänestämään. Sillä on merkitystä!

Vahvasti kuvapainotteinen reportaasi kertoo joulukuun 11. päivän iloisista tapahtumista talvisessa Huittisten kaupungissa.

Aamupäivän toritilaisuudessa oli mukavasti väkeä. Vuorollaan esittäytymässä eduskuntavaaliehdokas Milka Tommila. Katja Syvärisen kanssa keskustelemassa Aulis Aalto Säkylästä ja Raisa Rannan kanssa Jukka Kivimäki Huittisista.
Piirin syyskokouksen isäntäväkeä vasemmalta Jukka Kivimäki ja eduskuntavaaliehdokas Mikko Kaunisto. Juontajana eduskuntavaaliehdokas Raisa Ranta. Taustalla oikealla eduskuntavaaliehdokas Milka Tommila ja hänen takanaan seisomassa toinen porilaisehdokas, Jukka Heinonen.

Satakunnan vasemmisto oli runsaslukuisena koolla ja teki yksimielisiä päätöksiä piirijärjestön syyskokouksessa. Eduskuntavaaliehdokkaista kokouspaikalla olivat Jukka Heinonen, Mikko Kaunisto, Janne Koivisto, Raisa Ranta, Petri Salminen ja Milka Tommila.

Eduskuntavaaliehdokas Mikko Kaunisto tutussa paikassa, Huittisten valtuustosalin puhujan pöntössä. Tuore Satakunnan vasemmiston puheenjohtaja kertoo pitävänsä haastavista urakoista.

Piirin puheenjohtajaksi valittiin eduskuntavaaliehdokas Mikko Kaunisto Huittisista.

– Työssäkin otan aina mielelläni haastavia urakoita vastaan, uusi puheenjohtaja kommentoi.

1. varapuheenjohtajaksi valittiin Susanne Ekroth Raumalta ja 2. varapuheenjohtajaksi Jarno Valtonen Porista.

Eduskuntavaaliehdokas Petri Salminen ja varahenkilöt Oili Heino ja Tapio Ailasmaa saivat kokousväeltä kiitokset hyvin sujuneesta kaudesta.

Vasemmiston pitää yhdistää voimansa vaaleissa

SAK:n varapuheenjohtaja Katja Syvärinen kertoi tulevansa edelleen Satakuntaan ja Huittisiin kuin kotiinsa, vaikka veroja Helsinkiin maksaakin. Hän oli vasemmistoliiton kansanedustaja Satakunnasta kaudella 1999–2003.

SAK:n varapuheenjohtaja Katja Syvärinen kertoo, että keskusjärjestön eduskuntavaalitavoitteet löytyvät kätevästi osoitteesta www.vaalitavoitteet.fi.

Koska gallupit ovat ennustaneet oppositiolle hyvää vaalimenestystä, seuraavan hallituksen pelätään jatkavan leikkaamista ja heikennyksiä siitä, mihin tämä puuha Sipilän hallitukselta jäi. Koko suomalaisen sopimusyhteiskunnan katsotaan olevan vaarassa.

Katja Syvärinen toppuuttelee näitä puheita:

– Kaikki on vielä mahdollista. Puhukaa työpaikoilla vaaleista ja kehottakaa työtovereita äänestämään. Sillä on merkitystä.

Hän kertoo, että ammattiliitot tulevat tekemään soittokierroksia jäsenistönsä keskuudessa ja ottamaan äänestyslupauksia.

– Vasemmistopuolueiden pitää yhdistää voimansa. Me tiedämme, että torjuminen on tehokkaampaa kuin oikeistohallituksen päätösten korjaaminen jälkeen päin.

Puhukaa työpaikoilla vaaleista ja kehottakaa työtovereita äänestämään. Sillä on merkitystä.

SAK:n varapuheenjohtaja Katja Syvärinen

Katja Syvärinen kannustaa Satakunnan vasemmistoehdokkaita menestyksekkääseen vaalikampanjaan. Hän muistuttaa, että järjestöt tukevat, vaikkei rahaa olekaan yhtä paljon jaettavana kuin porvareilla.

Kaikki SAK:n vaalitavoitteet löytyvät kätevästi verkosta saman nimisestä osoitteesta.

Kohti vaalivoittoa!

Väistyvä puheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Petri Salminen kertoi syyskokouksen poliittisessa tilannekatsauksessa Satakunnan hyvinvointialueen ja aluevaltuustotyöskentelyn alkutaipaleesta.
Kokousväen ilmeet olivat välillä vakavina. Kuvassa eduskuntavaaliehdokas Janne Koivisto Kankaanpäästä.