• Mielipiteet

Pertti Salo: Kokoomuksen vaaliohjelmassa miljardileikkaus sosiaaliturvaan

Kirjoittaja muistuttaa, että vasemmistoliitolla pitää olla jatkossakin Satakunnasta oma kansanedustaja torppaamaan kokoomuksen suunnitelmia sosiaaliturvan miljardileikkauksista. Jo vaalikampanjassa vasemmiston on esitettävä vaihtoehtona toisenlaista hallintomallia.

Vasemmistoliito sai nyt todellisen haasteen vastata Kokoomuksen suunnitelmiin, jossa sosiaaliturvaa leikattaisiin oikein urakalla. Kokoomus ottaa mallia Margaret Thatcherin ja Liz Trussin budjetti- ja veropolitiikasta, josta Englannissa on huonot kokemukset. Se lisää tuloeroja ja ajaa vanhukset ja lapsiperheet ahdinkoon ja aiheuttaa sosiaalisia ongelmia ja heikentää pienituloisten elämää.

Veronkevennykset painottuvat Kokoomukselle perinteiseen tyyliin hyvätuloisten verohelpotuksiin, mutta huonompiosaisia kuritetaan kovalla kädellä ja valtionyhtiöitä varmaan taas yritetään yksityistää ja terveydenhoidosta leikataan.

Miljardin leikkaus sosiaaliturvaan siirretään hyvätuloisten verohelpotuksiin. Se on varsin helppo päätellä Kokoomuksen vaaliohjelmasta. Siihen ei tarvita mitään ennustajaeukkoa eikä kristallipalloa.

Tämän takia Vasemmistoliiton pitäisi saada Satakunnastakin kansanedustaja torppaamaan pahimmat skenaariot vaalien jälkeisestä ajasta. Eli nyt on aktivoitava äänestäjät ja kerrottava mistä on kysymys, jos oikeisto pääsee valtaan. Se on kylmää kyytiä. Harhakuvitelmia ei pitäisi olla.

Nyt olisi Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokkailla mahdollisuus esittää toisenlaista hallintomallia.

Pertti Salo

FM, yrittäjä ja opettaja

Eurajoki