• Eduskuntavaalit
  • Uutiset

Liikkuvaa kuvaa vaalikampanjan tueksi

Pysäytetyn kuvan väitettiin ennen kertovan enemmän kuin tuhat sanaa. Viime vuosina video on ajanut ohi. Enemmistö Satakunnan vasemmistoehdokkaista tuo meneillään olevissa vaaleissa teemojaan esille videojulkaisuilla.

Vasemmistoliiton virallinen vaalivideo lienee jo kaikille tuttu, ja jos ei ole, siihen kannattaa tutustua. Vaaliohjelman sanoma on tiivistetty varsin onnistuneesti noin puoleentoista minuuttiin. Lyhyempiäkin pätkiä on jaossa sosiaalisen median hektisempiin hetkiin.

Rauman vasemmiston Reels-julkaisu ensimmäisten tienvarsimainosten kiinnityksistä on ollut pieni viraalihitti. Videolla, jossa tolppia vallataan vielä numerottomille mainoksille, on jo lähes 6 000 katselua.

Nakkilalainen ehdokkaamme Eero Rantala on julkaissut Facebookissa videon, jossa esiintyy väistyvä kansanedustajamme Jari Myllykoski.

Halusimme tehdä lyhyen videon, josta kuitenkin välittyy asia, Eero Rantala kertoo.

Ehdokas kertoo hiukan tarkemmin omista teemoistaan Satakunnan vasemmiston julkaisemalla videolla. Piirin tarjoamaa mahdollisuutta liikkuvaan kuvaan ovat käyttäneet myös

Kolme kertaa video

Eduskuntavaaliehdokas Raisa Ranta on pilkkonut sanomaansa useaan lyhyeen videoon. Arkistokuva Porin puoluekokouksesta 2022.

Raisa Ranta on sosiaalisessa mediassa kolmella videolla. Ensimmäisessä hän on reilu kaikille, ei harvoille.

Asiaa oli niin paljon, että se oli pätkittävä. Muuten olisi tullut liian pitkä video, ehdokas selittää.

Toisessa videossa Raisalla on asiaa koulutuksesta ja työhyvinvoinnista. Kolmannessa hän havainnollistaa talouspolitiikkaa tulitikkujen avulla. Sanomattakin on selvää, että viimeksi mainitut videot ehdokas on kustantanut omasta vaalikassastaan.

Kampanjointiakin kannattaa videoida, sillä vaalitelttojen ja -mökkien tunnelma välittyy parhaiten liikkuvan kuvan avulla.