• Eduskuntavaalit

Ehdolla eduskuntaan: Rami Virtanen

Vasenvoima esittelee kaikki Satakunnan vasemmistoehdokkaat.

Rami Virtanen on porilainen turvahenkilö, joka toimii työpaikkansa luottamushenkilönä.

– Olen 37-vuotias, kahden ihanan kouluikäisen lapsen isä. Teen myös sijaisuuksia kehitysvammaisten hoitajana. Olen vankka tasa-arvon kannattaja. Inhoan syvästi epäoikeudenmukaisuutta sekä itsekkyyttä, jossa ihmisiä jaotellaan heidän varallisuutensa tai muiden ominaisuuksien mukaan. Luonteeltani olen sosiaalinen, iloinen ja helposti lähestyttävä.

Missä näet nyt ja tulevalla vaalikaudella tärkeimmät kehitettävät asiat Suomessa? Miten ratkaisisit ne?

– Olen huolissani lapsiperheiden ja vähävaraisten taloudellisesta ja henkisestä jaksamisesta. Korona ja sitä seurannut energiakriisi pahensivat entisestään monien perheiden tilannetta. Valitettavasti ne lisäsivät myös jo valmiiksi suurta syrjäytyneiden nuorien määrää Suomessa. Kouluihin tulee palkata psykiatrisia sairaanhoitajia koulukuraattorien tueksi, jolloin kyetään paremmin ennaltaehkäisemään nuorten ongelmia. Perustulo olisi äärettömän ajankohtainen uudistus, jotta jo valmiiksi hankalassa elämäntilanteessa olevien ihmisten ei tarvitsi kamppailla byrokratian viidakoissa.

Mitkä ovat tärkeimpiä tulevia kehityskohteita? Miten ratkaisisit ne?

  • Sotepalvelut: Oikeiston fantasiointi sosiaali- ja terveyspalveluiden leikkauksista on yksi isoimmista asioista, joita vastaan on kamppailtava. Leikkausten jäljet olisivat tuhoisia pitkälle tulevaisuuteen ja jättäisivät todella ison velan tuleville sukupolville – ei ainoastaan taloudellisesti, vaan myös moraalisesti, koska runsaasti ihmisiä jäisi hoitamatta ja monet terveysongelmat kasaantuisivat.
  • Koulutus: Nykyisin on jonkinlainen trendi rakentaa hirvittävän isoja kouluja, joihin mahdutetaan koko kunnan oppilaat. Liian isot luokkakoot ovat rasite sekä opettajalle että oppilaille, varsinkin niille oppilaille, jotka ovat jo valmiiksi vaarassa tippua kelkasta. Kaikkiin kouluihin tulisi ottaa käyttöön jälleen niin sanotut klinikkaluokat, jossa lapset ja nuoret saavat pienissä ryhmissä erityistä tukea oppimiseensa ja elämäänsä.

Mitkä ovat vaaliteemasi, jotka edellä lähdet vaaleihin?

  1. Julkisten palveluiden puolustaminen: Maailma on täynnä esimerkkejä siitä, miten käy, kun yhteiskunnan perustoimintoja, kuten terveydenhuoltoa tai vaikka raideliikennettä on yksityistetty. Silloin palvelujen laatu heikkenee ja yritykset vuolevat isoja voittoja ihmisten hädän kustannuksella. Lupaan kamppailla kaikkea tällaista kehitystä vastaan koko sydämestäni.
  2. Energia: Ydinvoiman ja uusiutuvien energiamuotojen kaunis liitto takaa Suomelle riittävän ja ilmastoystävällisen energiansaannin.
  3. Perustulo ja ulosottolain uudistuksen jatkaminen: Jo valmiiksi vaikeassa tilanteessa olevien ihmisten kyykyttäminen luukulta luukulle pitää lopettaa. Perustulo vähentäisi myös turhaa byrokratiaa ja karsisi siten myös kuluja. Ulosottolain uudistus oli äärettömän tarpeellinen, mutta seuraavaksi tulisi puuttua perintäyhtiöiden kohtuuttomiin korkoihin. Suojaosuuden määrää tulisi myös entisestään lisätä, sekä luoda tukitoimia, joilla ihminen pystyy nousemaan taloudellisesta ahdingosta.

Kuka on esikuvasi? Miksi?

– Esko-Juhani Tennilä. Näin kerran haastattelun, jossa hän sanoi, että työläisten ja vähävaraisten puolustaminen ovat arvoja, joista vasemmisto ei ikinä saisi tinkiä, ja että ne ovat rikkumattomia. Hänen vuosikymmeniä kestänyt työnsä ihmisten tasavertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden puolesta on ihailtavaa. Toivoisin itsekin olevani sellainen helposti lähestyttävä poliitikko, joka pystyy tarttumaan ongelmaan kuin ongelmaan.

Mikä on suosikkivuodenaikasi ja mitä teet silloin?

– Kesä ja kevät ovat parhaat vuodenajat. Silloin metsässä samoilu ja autiotalojen bongailu ovat mielipuuhaani, samoin retket Joutsijärvelle lasten kanssa ovat lähellä sydäntäni.

Rami Virtanen kertoo inhoavansa syvästi epäoikeudenmukaisuutta. Kuvan Ultra Action Parkin jäähypenkiltä otti eduskuntavaaliehdokkaan tytär.

EDIT 19.2. vaihdettu ehdokaskuva.