• Eduskuntavaalit

Ehdolla eduskuntaan: Eero Rantala

Vasenvoima esittelee kaikki Satakunnan vasemmistoehdokkaat.

Eero Rantala on 36-vuotias prosessityöntekijä ja luottamusmies Nakkilasta.

– Olen kolmen lapsen isä, aviomies, vuorotyöntekijä sekä jalkapallovalmentaja. Kuntapolitiikassa olen toisen kauden valtuutettu ja nyt myös kunnanhallituksessa. Koko aikuisikäni olen työskennellyt Boliden Harjavallassa, niin Porissa kuin Harjavallassa. Työuraa minulle on kertynyt 15 vuotta, joista viimeiset kuusi olen toiminut luottamusmiehenä.

– Harrastan monipuolisesti urheilua. Pelaan jalkapalloa Harjavallan Pallossa, jääkiekkoa myöhäisiltojen harrastevuoroilla ja yleisurheiluakin tulee vielä kokeiltua vuosittain. Aika omiin harrastuksiin tosin on melko rajallinen, sillä valmennan Nakkilan Nastan 09-joukkuetta.

– Tärkeimpänä ominaisuutenani pidän asioihin perehtymistä ja halua saada asioita päätökseen. Huumorintajunikaan ei ole hölmömpi, olen omasta mielestäni todella hauska tyyppi. Tämä tosin tuntuu jakavan mielipiteitä, varsinkin kotona.

Eero Rantala kampanjoimassa Porin kävelykadulla. Kuva: Susanne Ekroth

Missä näet tällä hetkellä/tulevalla vaalikaudella tärkeimmät kehityskohdat Suomessa? Miten ratkaisisit ne?

– Kuten viime vuosina on huomattu, tilanteet muuttuvat nopeasti ja ennakoiminen on ollut vaikeaa. Mikään ei osoita asioiden helpottuvan lähivuosina. Hallituksen tukitoimet sähkön hinnan noususta kärsiville on oikea ratkaisu, mutta riittääkö se. Sitä arvioidaan talven jälkeen. Nyt tulisi päästä normaaliin arkeen mahdollisimman pienin vaurioin. Sähkön arvonlisäveron alentaminen tosin antoi vain sähköyhtiöille mahdollisuuden nostaa katettaan ja hyötyä kriisistä.

Mitkä asiat ovat tärkeimpiä kehityskohtia pitkässä juoksussa? Miten ratkaisisit ne?

– Erityisen huolissani olen lasten, nuorten ja vanhusten liikunnan sekä harrastustoiminnan tukemisen tasosta. Jatkuvasti kohoavat harrastusmaksut jättävät kasvavissa määrin lapsia liikuntaharrastuksien ulkopuolelle. Liikunnan positiiviset vaikutukset terveyteen sekä harrastamisen sosiaaliset hyödyt ovat asioita, joiden tulisi olla kaikkien saavutettavissa. Kun ottaa huomioon nuorten mielenterveysongelmien ja ylipainoisuuden kasvun, sosiaalisten harrastusten merkitys vain korostuu.

Olen satakuntalaisen työn ja työpaikkojen puolestapuhuja.

Eduskuntavaaliehdokas Eero Rantala

Mitkä ovat tärkeimmät vaaliteemasi?

– Aion olla oma itseni ja jatkaa sitä työtä, mitä olen aikaisemminkin tehnyt, mutta isommilla kierroksilla. Olen satakuntalaisen työn ja työpaikkojen puolestapuhuja. Satakuntaan tulee nyt teollisuuden investointeja todella paljon. Osa niistä on Suomenkin mittakaavassa valtavia hankkeita, esimerkiksi Harjavallan akkumateriaalitehdas ja Kokemäen akkutehdas. Ne tulevat työllistämään satoja ihmisiä ja nostamaan alueen verotuloja huomattavasti.

– Liikuntapaikkojen saavutettavuus on myös tärkeä asia. Olosuhteita parantamalla sekä panostamalla liikuntapaikkojen hoitoon annetaan paremmat eväät seuratoiminnalle. Samalla mahdollistetaan myös niiden lasten ja aikuisten liikkuminen, jotka eivät ole mukana seuratoiminnassa.

Mikä on suosikkivuodenaikasi ja miksi?

Ehdottomasti kesä, tai oikeastaan ei minulla ole muita vaatimuksia kuin lämmin ilma ja vesi. Kaikki lasten kanssa meneminen on kesällä niin paljon helpompaa, että se on saattanut vaikuttaa mielipiteeseeni.

Eero Rantala on kolmen lapsen isä, aviomies, vuorotyöntekijä sekä jalkapallovalmentaja. Kuva on eduskuntavaaliehdokkaan kotialbumista.